Je hebt het vast al gezien in het koersoverzicht van BLOX, maar XLM is vandaag 10% gestegen. XLM is de crypto van blockchainbedrijf Stellar. De Stellar Development Foundation heeft namelijk een minderheidsbelang genomen in MoneyGram International, hiermee wordt het onderdeel van het bestuur.

MoneyGram wordt in Nederland vooral gebruikt door mensen met familie in het buitenland. Het bedrijf faciliteert kleine en grote internationale geldtransfers.

Investering in MoneyGram is kans om te groeien

Denelle Dixon, de CEO en uitvoerend directeur van de Stellar Development Foundation, legde uit dat de investering in MoneyGram in lijn is met de missie om innovatie en samenwerking te bevorderen. De investering, gedaan met behulp van de interne kasreserves van SDF, dient zowel ter ondersteuning van de activiteiten van de stichting als ter versterking van de positie van MoneyGram in het digitale landschap.

In tegenstelling tot hun Enterprise Fund, dat doorgaans start-ups en opkomende bedrijven ondersteunt, weerspiegelt deze investering nieuwe groeikansen. Financiële details van de investering blijven vertrouwelijk, maar Dixon benadrukte dat de investering ervoor zorgt dat Stellar onderdeel wordt van de raad van bestuur van MoneyGram.

MoneyGram wil weer blockchain gebruiken

Centraal in deze samenwerking staat het streven om de digitale activiteiten van MoneyGram nieuw leven in te blazen en het potentieel van blockchaintechnologie te benutten. Door blockchain te omarmen, wil MoneyGram hun financiële dienstverlening revolutioneren en een nieuw tijdperk van efficiëntie, transparantie en veiligheid in luiden.

Vroeger hield alleen Ripple zich bezig met dit soort samenwerkingen. Ze waren ooit ook partner van MoneyGram. Stellar wil eigenlijk hetzelfde bewerkstelligen, namelijk internationaal betalingsverkeer versimpelen. Ze richten zich niet per se op de gebruiker, dat is aan bedrijven als MoneyGram, maar op wat er zich op de achtergrond afspeelt.

Een van de eerste ontwikkelingen is dat MoneyGram klanten nu digitale wallets kunnen gebruiken. Houders van een wallet kunnen USDC inwisselen voor contant geld, en andersom ook. Hier is bankrekening voor nodig, perfect voor plekken waar mensen unbanked of underbanked zijn.

The post Stellar en MoneyGram kondigen samenwerking aan, XLM stijgt 10% appeared first on BLOX | Nieuws.