Het lijkt erop dat 2023 een opmerkelijke daling heeft gezien in gestolen cryptofondsen, ondanks een toename van het aantal misdaden in de branche. Volgens het recente rapport van Chainalysis bedroeg het verlies door crypto-diefstal slechts $1,7 miljard, wat neerkomt op een afname van maar liefst 54,3% ten opzichte van de $3,7 miljard in 2022.

Noord-Koreaanse hackers vergaren bijna $1 miljard in 2023

Ondanks deze afname hebben Noord-Koreaanse hackers zoals Kimsuky en de Lazarus Group een toename laten zien in crypto-aanvallen in 2023. Hoewel Noord-Koreaanse hackers in 2022 betrokken waren bij diefstallen van $1,7 miljard en in 2023 van $1 miljard, steeg het aantal misdaden tot een hoogtepunt van 20 in 2023.

Daling in gestolen kapitaal toegeschreven aan afname in DeFi-hacks

De aanzienlijke daling in gestolen fondsen kan worden toegeschreven aan de afname van DeFi-hacks, aldus Chainalysis. In 2021 en 2022 werden er veel DeFi-aanvallen gemeld, wat resulteerde in een toename van gestolen fondsen. In 2022 alleen al ging er ongeveer $3,1 miljard verloren door DeFi-hacks. In tegenstelling tot deze cijfers daalde het bedrag gestolen door DeFi-aanvallen met 63,7% in 2023, wat neerkomt op een verlies van $1,1 miljard.

Beveiligingsexperts benadrukken belang van verbeterde beveiligingspraktijken

Chainalysis werkte samen met Halborn, een blockchain-beveiligingsbedrijf, om de DeFi-aanvalsvectoren te categoriseren als on-chain en off-chain. Terwijl on-chain vectoren voortkomen uit kwetsbaarheden in de on-chain componenten van een DeFi-protocol, zoals hun smart contracts, hebben off-chain vectoren betrekking op kwetsbaarheden buiten de blockchain.

Mar Gimenez-Aguilar, een toonaangevende beveiligingsarchitect bij Halborn, benadrukte dat zowel on-chain als off-chain kwetsbaarheden bedreigend zijn. Ze stelde dat de meeste aanvallen voortkwamen uit kwetsbaarheden in smart contracts. Ze voegde eraan toe: “Een andere opvallende trend is de toename van aanvallen als gevolg van gecompromitteerde privésleutels, wat het belang benadrukt van verbeteringen in beveiligingspraktijken buiten een gegeven blockchain.”

Illegale adressen zien een daling van 39% in ontvangen crypto-waarde

In een recent rapport onthulde Chainalysis ook een aanzienlijke daling in de totale waarde van crypto die naar illegale adressen werd gestuurd. Volgens het rapport daalde de waarde met 39%, van $39,6 miljard in 2022 tot $24,2 miljard in 2023.

The post Stelen van cryptofondsen keldert met 54,3% tot $1,7 miljard in 2023 appeared first on BLOX | Nieuws.