Steem community begint eigen decentraal platform na debacle met Justin Sun

Je zou het bijna vergeten na de coronacrisis, maar ook binnen de cryptowereld rommelde het even stevig. Justin Sun kreeg de macht over de Steem blockchain, nadat verschillende cryptocurrency exchanges hebben geholpen met stemmen op Sun. De Steem community is de controverse nu zat en wil een eigen decentraal platform bouwen, zo blijkt uit een persbericht.

Decentraal platform heet Hive

Het nieuwe platform heet Hive en wordt ondersteund door een groot deel van de Steem community. Hive wordt gelanceerd als een exacte kopie van de Steem blockchain.

Dat betekent dat ook alle coins uit het netwerk van Steem worden meegenomen. Had je STEEM coins voorafgaand aan de kopie van 10 maart, dan krijg je het gelijke aantal HIVE coins als airdrop. Dit geldt overigens alleen als je STEEM coins in een wallet bewaart en niet op een exchange. Het is wel mogelijk dat exchanges de airdrop ondersteunen, maar dan moeten zij contact opnemen met het team van Hive.

Wat is het verschil met Steem?

Als we het persbericht moeten geloven komt de macht weer terug naar de gebruiker. Bij Hive gaat het weer om de community, zij bepalen de richting voor toekomstige ontwikkelingen en veranderingen. Een nieuwe regel moet ervoor zorgen dat onverwachte aanvallen in de toekomst worden uitgesloten.

Na dertig dagen kan je jouw coins pas gebruiken om te stemmen. Op die manier kunnen kwaadwillende partijen niet kort van tevoren gefund worden om stemmen uit te brengen. Op die manier hoopt Hive situaties zoals met Justin Sun te voorkomen.

Verder geeft Hive aan open source te zijn. Dat betekent dat de code achter de software door iedereen in te zien is. Daarnaast kan iedereen meewerken aan de ontwikkeling van de Hive blockchain. De volledige code van Hive wordt op donderdag 19 maart gepubliceerd.

The post Steem community begint eigen decentraal platform na debacle met Justin Sun appeared first on BTC Direct | Nieuws.