Een steeds groter deel van de Bitcoin-supply schijnt zich te verplaatsen van Amerika naar Azië, zo blijkt uit data van Glassnode. Het blockchain-analysebedrijf kan hier uitstpraken over doen, omdat het een analyse maakte van het verplaatsen van Bitcoin tijdens de Aziatische en de Amerikaanse handelsuren.

Maar wat is de reden voor deze volksverhuizing van Bitcoin?

Het vijandige Amerika

De reden voor de gigantische verplaatsing van Bitcoin van Amerika naar Azië laat zich redelijk eenvoudig raden. Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse autoriteiten de afgelopen maanden hard optraden tegen verschillende partijen binnen de crypto-industrie.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het sluiten van het staking-programma van Kraken door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dat was niet het enige wapenfeit van de SEC, want het legde Paxos ook een verbod op om nog nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins te creëren.

Paxos is (of beter gezegd was) de stablecoin-partner van Binance. Zij hadden in principe een licentie van Binance om een stablecoin met de merknaam van het beursplatform uit te geven. Inmiddels lijkt dat feestje definitief voorbij door het optreden van de SEC.

Verder is men ook bij het beursgenoteerde Coinbase niet blij met de manier van optreden van de SEC. Coinbase ontving in maart 2023 nog een Wells Notice van de SEC, waarmee het in feite een waarschuwing geeft voor een mogelijke rechtszaak tegen het beursplatform.

Alles bij elkaar zijn dit ontwikkelingen die aantonen dat het klimaat van wet- en regelgeving in de Verenigde Staten op dit moment niet in het voordeel van de crypto-industrie is. Wat dat betreft is het geen verrassing dat veel Bitcoins Amerika verlaten om richting Azië te vluchten.

Stevige veranderingen

Waar het Amerikaanse bezit van Bitcoin met 7,5 procent daalde ten opzichte van één jaar geleden, is het Aziatische bezit juist met 6,9 procent toegenomen. Glassnode constateert dat er een groeiende “dichotomie” – een scheiding in twee afzonderlijke delen – is tussen Azië en Amerika.

Sinds de implosie van Terra in mei 2022 is er sprake van deze ontwikkeling en dat lijkt alles te maken te hebben met het optreden van de overheid. Vanaf dat moment is de Amerikaanse overheid ook scherper op de crypto-industrie en daar lijkt deze nu de gevolgen van te voelen.

Aan de ene kant is het goed dat de Amerikaanse autoriteiten streng optreden tegen partijen als Terra, maar het moet natuurlijk ook niet doorslaan. Het zou zonde zijn als Amerika hiermee een deel van zijn voorsprong weggeeft aan andere delen van de wereld.

Uiteindelijk is dat wel wat we momenteel zien gebeuren. Veel partijen in de Verenigde Staten schijnen na te denken over een plan om het land te verlaten. Er gingen zelfs even geruchten dat Coinbase zich definitief op Bermuda wilde vestigen, maar dat wordt ontkend door de beurs zelf.

The post ‘Steeds meer Bitcoin verplaatst zich van Amerika naar Azië’ appeared first on BLOX | Nieuws.