De wereld van cryptocurrency is altijd in beweging, en de nieuwste ontwikkeling die de aandacht trekt, draait om Dogecoin (DOGE). De gemeenschap achter deze iconische ‘meme coin’ overweegt serieus een overgang naar het Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme. Een recente peiling heeft echter laten zien dat de meningen verdeeld zijn over deze mogelijke verandering.

Onderzoek naar bereidheid om te staken

Een interessante peiling uitgevoerd door Marshall Hayner, een bestuurslid van de Dogecoin Foundation, heeft de stem van de gemeenschap gepolst over het idee van het staken van Dogecoin. Op X stelde Hayner de vraag: “Zou je Dogecoin staken als dat mogelijk was?”

De resultaten van de peiling waren niet eenduidig. Ongeveer 39,9% van de respondenten gaf aan bereid te zijn om Dogecoin te staken, terwijl een overweldigende meerderheid van 60,1% juist terughoudendheid toonde.

Zorgen vanuit gemeenschap

Mishaboar, een bekende figuur binnen de Dogecoin gemeenschap, liet via X zijn licht schijnen over deze kwestie. Hij uitte zijn zorgen over potentieel misleidende stakingsmechanismen, vooral die gericht zijn op leningen. Hij waarschuwde voor de vermeende hoge risico’s die gepaard gaan met staking, tenzij men over interne informatie beschikt.

Mishaboar opperde ook het idee van een overstap naar een echt stakingsconsensusmechanisme voor Dogecoin. Na twee jaar observatie leek hij voorkeur te geven aan een alternatieve Proof-of-Work (PoW) cryptocurrency. Hij suggereerde zelfs speels om het logo aan te passen met een hondenafbeelding, mocht Dogecoin daadwerkelijk naar PoS overstappen.

Effectiviteit van PoS

Toch waarschuwde Mishaboar dat het overstappen naar een ander consensusmechanisme niet noodzakelijkerwijs een slecht idee is, mits gebaseerd op solide data. Hij uitte ook twijfels over de effectiviteit van PoS-technologieën. Hierbij verwees hij naar situaties van onderprestatie, overmatige centralisatie door welgestelde ontwikkelaars, catastrofale mislukkingen en gebruiksvriendelijkheidsproblemen.

Bovendien stelde Mishaboar de relevantie van de voordelen van PoS aan de kaak, zoals verminderd energieverbruik en potentieel snellere transacties. Volgens hem zouden deze attributen mogelijk niet van cruciaal belang zijn voor de meeste transacties.

Conclusie

Terwijl de Dogecoin gemeenschap haar opties verkent, blijkt uit een recente peiling dat de meningen over de overstap naar Proof-of-Stake verdeeld zijn. Hoewel een aanzienlijk deel van de gemeenschap openstaat voor staking, zijn er ook serieuze zorgen en twijfels geuit over de haalbaarheid en effectiviteit van dit nieuwe consensusmechanisme. De toekomst van Dogecoin blijft boeiend en onzeker, met de gemeenschap die haar volgende stappen zorgvuldig zal overwegen.

The post Stapt Dogecoin over naar Proof of Stake? Community verdeeld over suggestie appeared first on BLOX | Nieuws.