De Ethereum koers kan volgens Standard Chartered Bank naar 8.000 dollar stijgen voor het einde van 2026. Dat zou een gigantische stijging betekenen vanaf de huidige koers van 1.575 dollar en ook nog eens in een relatief kort tijdsbestek. Met name de dominantie van Ethereum op het gebied van smart contracts spreekt volgens Standard Chartered in het voordeel van de blockchain van Vitalik Buterin.

Grote potentie voor Ethereum

“Wij denken dat de gevestigde dominantie van Ethereum in smart contract platforms, samen met de opkomst van de technologie in gaming en tokenisatie, de potentie heeft om de koers naar 8.000 dollar te duwen voor het einde van 2026”, aldus Geoffrey Kendrick van Standard Chartered Bank.

De koersverwachting van 8.000 dollar voor Ethereum ziet de bank van Kendrick als een eerste stap richting de lange termijn waardering van 26.000 tot 35.000 dollar per token voor Ethereum, zo stelt de analist.

Die waardering zou echter gebaseerd zijn op toepassingen en omzetstromen die op dit moment nog niet eens in de pijplijn zitten. Bijvoorbeeld bepaalde toepassingen van de technologie in gaming.

Je zou ook kunnen denken aan de definitieve doorbraak van de Metaverse, bijvoorbeeld die van het Meta van Mark Zuckerberg. Dat zou in theorie ook voor een versnelling van de adoptie van crypto kunnen zorgen.

De dominantie van Ethereum

Dat Ethereum zijn dominantie kan vasthouden ligt volgens de analisten van Standard Chartered Bank ook aan de opkomst van zogenaamde Layer-2 oplossingen. Layer-2 oplossingen zijn een vorm van technologie die bovenop Ethereum draait, waardoor de blockchain kan opschalen.

Opschalen wil zeggen dat het meer transacties per seconde kan verwerken tegen lagere transactiekosten. Door de aard van de technologie is dat een groot probleem en dat maakt het lastig om de hele wereld applicaties op Ethereum te laten gebruiken.

Dat is bijvoorbeeld ook waarom het met Bitcoin niet mogelijk is om overal eenvoudig, goedkoop en snel te betalen. Daarvoor wordt nu het Bitcoin Lightning Network ontwikkeld, maar ook op dat vlak moet er nog veel gebeuren voordat Bitcoin echt klaar is voor de wereldwijde adoptie als betaalmiddel.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Standard Chartered: ‘Ethereum kan naar 8.000 dollar stijgen in 2026’ appeared first on BLOX | Nieuws.