De XRP-army wordt momenteel overspoeld met opwinding en speculatie na een optimistische voorspelling van voormalig Ripple-directeur Sean McBride. McBride hint op de lancering van een XRP-gebaseerd spot exchange-traded fund (ETF) en bespreekt zelfs de mogelijkheid van een beursgang (IPO) van Ripple in de nabije toekomst.

Spot XRP ETF in het vooruitzicht

Sean McBride, voormalig Directeur van Global Talent Acquisition bij Ripple, heeft de crypto community weer enthousiast gemaakt door te suggereren dat er binnenkort een op XRP gebaseerde ETF kan worden gelanceerd. Hij voorspelt dat we in 2024 of 2025 getuige zullen zijn van de introductie van een XRP ETF op de markt.

Ripple verwelkomt XRP ETF

Tijdens een interview met Bloomberg heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse laten doorschemeren dat het bedrijf een XRP ETF zeker zou verwelkomen. Garlinghouse benadrukte dat het onvermijdelijk is dat er verschillende ETF’s zullen verschijnen voor verschillende crypto-assets, en dat het logisch is om dit te doen, gezien de behoefte van investeerders om hun portefeuilles te diversifiëren.

Ripple IPO buiten de VS

Na een langdurig juridisch geschil met de Amerikaanse SEC heeft Ripple gekeken naar andere rechtsgebieden met duidelijkere regels voor haar beursgang. Garlinghouse heeft aangegeven dat een beursgang in de Verenigde Staten met een vijandige toezichthouder niet aantrekkelijk lijkt. De mogelijkheid van een Ripple IPO buiten de VS wordt serieus overwogen.

Toekomstige vooruitzichten

Een positieve uitkomst van het juridische geschil, samen met de mogelijke introductie van een spot ETF en een Ripple IPO, voorspelt een rooskleurige toekomst voor de XRP-prijs. Analisten suggereren dat een prijsstijging naar de symbolisch belangrijke grens van $5 onvermijdelijk lijkt.

The post Staat XRP de op rand van explosieve uitbraak naar $5?  appeared first on BLOX | Nieuws.