De Bitcoin koers kende na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs een kleine dip, maar is inmiddels weer helemaal hersteld. Op het moment van schrijven staat er “gewoon weer” een Bitcoin koers van 52.100 dollar op de borden. Die Bitcoin koers lijken we vooral te danken te hebben aan het succes van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

BlackRock Bitcoin ETF blijft successen boeken

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft 1.100 investeringsfondsen. Die zijn op de website te vinden in een ranglijst van 11 pagina’s met 100 fondsen per pagina.

De Bitcoin ETF ($IBIT) van BlackRock heeft zich binnen één maand op de eerste pagina weten te nestelen. Van de 1.100 fondsen van BlackRock is de Spot Bitcoin ETF qua assets nu al het 99e grootste fonds van de vermogensbeheerder.

Op het moment van schrijven beheert BlackRock al voor 6,23 miljard dollar aan Bitcoin. Daarmee is het goed voor 119.682 Bitcoin en komt het voorzichtig in de buurt van de 190.000 Bitcoin die MicroStrategy beheert.

In totaal wisten de Spot Bitcoin ETFs in 26 handelsdagen ongeveer 273.500 Bitcoin te kopen. Bij elkaar dragen die Bitcoin een waarde van ~14 miljard dollar.

Als we de verkopen van de Grayscale Bitcoin ETF er nog afhalen, dan blijft er alsnog een instroom van 107.441 Bitcoin over. Vandaag zijn de markten open en is er weer een nieuwe dag voor de Spot Bitcoin ETFs om te kopen.

Het succes van de Spot Bitcoin ETFs in perspectief

Het is natuurlijk lastig om het succes van de Spot Bitcoin ETFs volledig in perspectief te plaatsen. We kunnen een poging wagen door het aantal Bitcoin dat de miners op wekelijkse basis produceren af te zetten tegen de hoeveelheid Bitcoin die de Spot ETFs wekelijks inkopen.

De rode lijn in de bovenstaande grafiek markeert het aantal Bitcoin dat de miners wekelijks produceren. Na de halving gaat dat getal naar 3.150 Bitcoin per week.

Afgelopen week is het aantal ingekochte Bitcoin voor het eerst sinds de derde week na de lancering weer boven de 40.000 uitgekomen. Het tempo waarop de Spot Bitcoin ETFs inkopen wordt weer langzaam opgevoerd.

The post Spot Bitcoin ETFs blijken een razend succes voor de Bitcoin koers appeared first on BLOX | Nieuws.