De eerste Spot Bitcoin ETFs zijn inmiddels verhandelbaar in de zogenoemde voormarkten van de Amerikaanse beurs. Dit betekent dat ze nog niet beschikbaar zijn voor het grote publiek, maar wel verhandelbaar zijn voor bepaalde beleggers. In die voormarkten doen de Spot Bitcoin ETFs het goed.

Zo staat de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock al op een stijging van ruim 25 procent.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Het is lastig om te voorspellen wat dit betekent voor de bitcoin koers. Momenteel zien we bitcoin in ieder geval opklimmen en voeren de bulls weer een aanval op het niveau van 47.000 dollar uit.

De grote vraag is wat we straks gaan zien als de markten openen.

Om 15.30u Nederlandse tijd is het zover en opent de Amerikaanse beurs voor het eerst met de Spot Bitcoin ETFs.

Vanaf dat moment ligt het lot van bitcoin volledig in handen van de markt. We kunnen dan niet meer naar de SEC of andere overheidsinstanties wijzen, want bitcoin is hiermee voor vrijwel iedereen toegankelijk geworden.

Nieuwe all-time high voor bitcoin?

Kan bitcoin met de lancering van de Spot Bitcoin ETFs naar een nieuwe all-time high klimmen?

Dat is een mooi vraagstuk. In principe is natuurlijk alles mogelijk. Het enige wat we vooraf kunnen zeggen is dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs een positieve ontwikkeling is voor de industrie.

Bitcoin wordt hiermee een stuk toegankelijker voor alle soorten investeerders. Daarnaast is het een bevestiging of ook wel de legitimatie van bitcoin als financiële asset door de Amerikaanse overheid.

Zonder de goedkeuring van de Amerikaanse overheid was er nooit een Spot Bitcoin ETF op de markt gekomen. Ook dat zou in theorie een voordeel moeten zijn voor bitcoin.

Maar verder bestaan er geen garanties en moeten we afwachten of dit voldoende is voor een nieuwe all-time high voor bitcoin.


The post Spot Bitcoin ETF schiet in de voorhandel met 25% omhoog appeared first on Bitcoinmagazine.nl.