Solana, ‘s werelds snelst groeiende blockchain, heeft in december een spectaculaire stijging van het on-chain transactievolume doorgemaakt, terwijl de waarde van de native token, SOL, nieuwe hoogtepunten bereikte. Hoewel SOL deze prijsgroei begin januari voortzette, heeft het sindsdien enkele van zijn winsten ingeleverd.

Aan de andere kant toont on-chain data een consistente toename van het transactievolume op het Solana-netwerk, met een stijging van meer dan 700% in de afgelopen 30 dagen.

Explosie in Solana’s transactievolumes

Verschillende analytische platforms melden dat het transactievolume op de Solana-blockchain is gestegen, wat de groeiende populariteit van SOL illustreert. Gegevens van The Block tonen aan dat de dagelijkse waarde die op het Solana-netwerk wordt verplaatst, sinds de eerste week van december 2023 gestaag is gegroeid en begin januari 2024 zijn hoogste niveau heeft bereikt sinds december 2022.

De meest recente gegevens tonen aan dat het dagelijkse transactievolume, dat de doorvoer van SOL en tokens zoals USDC, SRM, RAY en USDT op het Solana-netwerk meet, op 3 januari $42,72 miljard bedroeg, wat meer dan 700% is ten opzichte van het dagelijkse volume van $5,47 miljard dat op 3 december werd geregistreerd.

Tegelijkertijd heeft on-chain data onthuld dat Solana steeds meer de voorkeursketen wordt voor het gebruik en de transacties van stablecoins. Hierdoor heeft Solana Ethereum ingehaald in het wekelijkse handelsvolume van stablecoins.

In december werd er op de Solana-chain maar liefst $426,87 miljard aan SOL verhandeld, in vergelijking met $97,82 miljard aan ETH op het Ethereum-netwerk. De Solana-chain registreerde ook $296,26 miljard aan USDC-volume en $10,95 miljard aan USDT in dezelfde maand.

Op het moment van schrijven staat het maandelijkse volume voor januari op $60,58 miljard aan SOL en $60,87 miljard aan USDC.

SOL prijs richting $200?

Naast de toegenomen interesse in de native SOL-token, kan de stijging van de waarde die op Solana wordt verplaatst, ook worden toegeschreven aan de interesse in SOL-gebaseerde meme-coins. Zo zag BONK, de eerste meme-coin op Solana, een aanzienlijk handelsvolume dat de prijs naar nieuwe hoogtepunten stuwde. Een andere SOL-gebaseerde meme-coin, MYRO, boekte indrukwekkende winsten, met een stijging van 169% in de afgelopen zeven dagen.

Wat betreft de prijsactie bevindt SOL zich momenteel in een neerwaartse trend, als onderdeel van een algemene daling onder altcoins. Dit heeft geleid tot een prijsdaling van 11,6% in de afgelopen zeven dagen, waarbij SOL momenteel wordt verhandeld tegen $90. De volgende ondersteuning ligt op het niveau van $87, en een doorbraak daaronder zou kunnen leiden tot een voortdurende prijsdaling op korte termijn.

Desalniettemin toont SOL nog steeds potentieel op de langere termijn, aangezien het maandelijkse en dagelijkse transactievolume wijst op aanhoudende interesse in het netwerk. Als deze trend zich voortzet en het sentiment onder altcoins bullish wordt, zou SOL zijn groei kunnen voortzetten en nieuwe hoogtepunten kunnen bereiken. De eerste weerstand om te overwinnen ligt nabij het prijsniveau van $97, gevolgd door andere weerstanden op $109, $115 en $125.

The post Solana’s transactievolumes bereiken recordhoogtes: Wat is de prognose? appeared first on BLOX | Nieuws.