Solana heeft onlangs te maken gehad met ernstige netwerkproblemen, wat de ontwikkelaars heeft gedwongen dringende updates door te voeren op de solana blockchain. Door deze problemen, deels veroorzaakt door een overvloed aan bots die meme coins gebruiken, daalde de prijs van solana onder de $140. Dit is een daling van 12% in slechts één dag. Deze daling viel samen met een algemene koersdaling van crypto, die leidde tot meer dan $860 miljoen aan liquidaties in crypto.

Nieuwe updates op solana om congestie aan te pakken

Anza, een belangrijke ontwikkelaar voor de solana blockchain, heeft succesvol versie 1.18.11 op het solana devnet geïmplementeerd. Deze nieuwe versie moet de congestieproblemen oplossen en Anza heeft validators opgeroepen om de effectiviteit te testen. Na de netwerkupdates zijn er verbeteringen waargenomen.

Phantom, de belangrijkste wallet aanbieder op solana, meldde een aanzienlijke verbetering in de succesratio van transacties. “De afgelopen 24 uur laten onze cijfers zien dat transacties bijna 90% van de tijd lukken, bijna een vijfvoudige verbetering ten opzichte van een week geleden. Het versturen en traden via Phantom zou nu veel betrouwbaarder moeten zijn,” aldus een woordvoerder van Phantom.

Positieve vooruitzichten voor SOL koers ondanks prijsdaling

Ondanks deze veelbelovende ontwikkelingen blijft de impact op de marktwaarde van solana een punt van zorg. Hoewel de prijs van solana dit jaar tot nu toe met ongeveer 50% is gestegen en medio maart zelfs boven de $200 uitkwam, heeft het een daling van meer dan 13% doorgemaakt in de afgelopen week.

Marktanalisten speculeren of het succes van de oplossingen voor congestie de prijs weer naar $200 kan doen stijgen, of bij mislukking verder kan doen dalen naar $120-130.

Crypto handelaar Thor uitte zijn verwachtingen: “Het wordt een interessante week voor solana. Als de oplossing maandag werkt, kunnen we zo terug naar $200 schieten. Zo niet, dan zullen we waarschijnlijk meer negatieve prijsactie zien en mogelijk een daling naar de $120-130 zien.”


The post Solana’s strijd tegen netwerkproblemen opgelost: Kan de prijs herstellen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.