Jupiter, een gedecentraliseerde exchange (DEX) op het Solana-netwerk, heeft een nieuw hoogtepunt bereikt door Ethereum’s Uniswap V3 te overtreffen in dagelijks handelsvolume. Deze prestatie markeert een significante mijlpaal voor Jupiter DEX en legt ook nadruk op de groeiende dominantie van Solana in de DeFi-sector.

Jupiter DEX’s bijzondere prestatie

Jupiter DEX, heeft zich sinds de oprichting in 2021, snel gevestigd als een belangrijke speler in de DeFi-space. Op 27 januari bereikte het platform een indrukwekkend 24-uurs handelsvolume van bijna $520 miljoen, waarmee het de populaire Uniswap V3 in de Ethereum-markt oversteeg. Deze groei in handelsvolume is een bewijs van Jupiter’s toenemende populariteit en effectiviteit als liquiditeitsaggregator binnen het Solana-ecosysteem.

Solana’s lage kosten en innovatie

Experts en leden van de cryptogemeenschap wijzen op Solana’s lage transactiekosten als een sleutelfactor achter deze groei. De verbazing van Anatoly Yakovenko, medeoprichter van Solana, over deze prestatie onderstreept de impact van Jupiter’s succes. Ook concurrenten in de blockchain-ruimte erkennen deze prestatie, wat de stijgende status van Solana in de cryptowereld bevestigt.

Introductie van de JUP Token

Jupiter DEX is van plan om tegen het einde van de maand haar eigen native token, JUP, te lanceren. De ontwikkelaar van het project, bekend onder het pseudoniem Meow, benadrukt dat deze lancering niet alleen draait om de introductie van een nieuwe token, maar ook om het creëren van symboliek en het versterken van de gemeenschap rondom DeFi 2.0.

Solana’s prijsstijging

De recente prestaties van Jupiter DEX hebben ook een positieve invloed op de prijs van Solana (SOL), die een opvallende stijging heeft laten zien. Na een periode van relatieve stabiliteit rond de $80, is de waarde van SOL met meer dan 5% gestegen tot ongeveer $100, waardoor de marktkapitalisatie van Solana naar $42,5 miljard is gestegen.

Conclusie

De opmerkelijke prestatie van Jupiter DEX wijst op een groeiende trend in de acceptatie en innovatie binnen de Solana-ecosysteem. Met de introductie van de JUP-token en de recente prijsstijging van SOL, blijft Solana zijn positie als een belangrijke speler in de DeFi- en blockchain-wereld versterken.

The post Solana’s DEX Jupiter vliegt Ethereum’s Uniswap voorbij met handelsvolumes appeared first on BLOX | Nieuws.