Gebruikers van Solana zullen binnenkort in staat zijn om verbinding te maken met het netwerk via een open-source plugin die kan worden geactiveerd op ChatGPT, de artificial intelligence chatbot van OpenAI.

ChatGPT werd eind vorig jaar gelanceerd, maar is nu al een van de meest besproken onderwerpen. Het is de eerste AI-toepassing die in het dagelijks leven gebruikt kan worden. Een simpele vraag? Een spellingscontrole? Hulp bij het programmeren? ChatGPT kan werkelijk bij alles helpen.

De integratie van ChatGPT markeert mogelijk een nieuw tijdperk voor Solana. Solana Labs focust zich meer en meer op kunstmatige intelligentie (AI). Op 25 april verklaarde het bedrijf dat het een financiering van 1 miljoen dollar zou bieden voor projecten die AI-tools op Solana creëren.

Wat kan je doen met ChatGPT op Solana?

De nieuwste functie van ChatGPT stelt de AI in staat om het internet af te speuren en huidige data te gebruiken. Voorheen gebruikte de chatbot alleen informatie uit 2021 of eerder. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers de chatbot veel meer verschillende opdrachten geven.

Solana’s integratie van de ChatGPT plugin zal gebruikers in staat stellen om wallet-balansen te bekijken, Solana tokens te versturen en NFT’s te kopen. Allemaal door simpelweg een geschreven opdracht aan ChatGPT te geven.

Ook daagt Solana Labs ontwikkelaars uit om on-chain data op te halen die hen mogelijk interesseert met behulp van open-source code.

De integratie van ChatGPT zal te gebruiken zijn wanneer de nieuwste functie die eerder besproken werd volledig gelanceerd is. Vooralsnog is deze functie alleen beschikbaar voor ChatGPT Plus abonnees.

ChatGPT verboden in Italië

Italië is onlangs het eerste Europese land geworden dat ChatGPT verbiedt. Het land eist dat ChatGPT voldoet aan de privacyrichtlijnen die zijn vastgesteld door de Europese Unie via de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Dat betekent dus ook dat Italiaanse Solana-gebruikers met de huidige regelgeving niet gebruik zouden kunnen maken van de ChatGPT-integratie, tenzij ze een VPN (Virtual Private Network) gebruiken.

Als reactie op het verbod in Italië bracht ChatGPT meteen een nieuwe privacy feature uit. Deze moet gebruikers meer controle over hun data moet geven.

“Gesprekken die worden gestart wanneer chatgeschiedenis is uitgeschakeld, worden niet gebruikt om onze modellen te trainen en te verbeteren, en zullen niet verschijnen in de zijbalk van de geschiedenis,” aldus het team achter ChatGPT.

Of dit genoeg is voor Italië is nog niet duidelijk, maar het lijkt er wel op dat ChatGPT er alles aan wil doen om de chatbot overal beschikbaar te maken.

The post Solana versterkt het netwerk met de integratie van ChatGPT appeared first on BLOX | Nieuws.