Solana, het blockchainnetwerk dat de aandacht trekt met zijn groeiende netwerkactiviteit en het behoud van ontwikkelaars, staat nu bekend als een opkomend knooppunt voor stablecoins. Het heeft onlangs zijn rivalen, waaronder Ethereum, Cardano en Polygon, overtroffen in verschillende statistieken en heeft nu een nieuwe mijlpaal bereikt – een recordhoog stablecoin transfer volume.

Solana’s succes met stablecoins

Het stablecoin transfer volume van Solana heeft sinds vorig jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt en heeft in januari een nieuw all-time high bereikt door de grens van $300 miljard te overschrijden, zoals gerapporteerd door blockchain-analyseplatform Artemis.

Dit cijfer markeert een grote sprong ten opzichte van $297 miljard in december 2023 en een verbazingwekkende stijging van 2.500% vergeleken met het volume van $12 miljard in januari 2023.

Deze opmerkelijke groei heeft Solana’s marktaandeel doen stijgen naar 32%, een verbazingwekkende stijging van slechts 1% afgelopen jaar, waarmee het bijna gelijk komt aan het marktaandeel van Ethereum van 33%. In schril contrast heeft Ethereum deze maand $317 miljard aan stablecoin transfer volume geregistreerd.

Het recente succes van Solana in de stablecoin-industrie kan worden toegeschreven aan de aanzienlijke volumes van USDC-transfers en de introductie van de nieuwe stablecoin van Paxos, USDP. Daarnaast heeft het platform een enorme stijging gezien in DeFi-activiteit, wat blijkt uit een TVL (Total Value Locked) van $1,36 miljard, het hoogste sinds september 2022, zoals gerapporteerd door DeFiLama.

Aan de andere kant

Ondanks de inspanningen van Solana om zich te distantiëren van FTX, bezit de inmiddels ter ziele gegane exchange nog steeds miljoenen SOL-tokens, waarvan het grootste deel in 2025 op de markt zal komen.

De recente opkomst van Solana heeft echter een opleving van het ‘Ethereum Killer’-verhaal veroorzaakt. Desondanks heeft Anatoly Yakovenko, medeoprichter van Solana, snel het label verworpen en pleit hij voor co-existentie.

Waarom dit belangrijk is

De opmerkelijke groei van Solana in de stablecoin-ruimte onderstreept zijn toenemende prominentie in het bredere gedecentraliseerde financiële landschap. Als het momentum behouden blijft, staat het netwerk op het punt om Ethereum te vervangen als een hub voor stablecoins.

The post Solana verplettert records met $300 miljard aan stablecoin volume in januari appeared first on BLOX | Nieuws.