De Solana koers schoot de afgelopen weken als een raket omhoog, maar moet nu pas op de plaats maken. Waar het niet lang geleden nog de vierde plaats in de top 10 overnam van BNB, moet het die plaats nu weer afstaan aan de munt van Binance. Zodoende is de kerstvakantie geen succesvolle periode geweest voor Solana.

Ondanks dat handelt de munt nog wel op 104,65 dollar, waarmee het voor 2023 op een stijging van 963 procent staat.

Waarom is Solana zo bullish?

Het momentum valt momenteel even weg, maar waarom doet Solana het momenteel eigenlijk zo goed? De reden daarvoor lijkt te liggen in het succes van enkele memecoins op de blockchain van Solana.

Denk bijvoorbeeld aan namen als Bonk (BONK) en Dogwifhat (WIF), die allebei gigantische stijgingen mochten opschrijven. BONK steeg met 650 procent van 22 november tot 22 december en WIF zelfs met 123.000 procent in diezelfde periode.

Allebei de memecoins zijn sindsdien aan een daling van meer dan 50 procent van hun all-time highs begonnen. Dat lijkt nu ook het momentum-verlies van Solana te veroorzaken.

Op basis van het handelsvolume op decentrale beursplatformen is Solana overigens de grote baas.

Zoals je in de bovenstaande tweet kunt zien is het volume op de decentrale beurzen van Solana groter dan het gecombineerde volume van Ethereum en Arbitrum.

Solana koelt af

Inmiddels is het handelsvolume op de decentrale beurzen van Solana ook weer afgekoeld naar 1,1 miljard dollar. Terwijl de volumes voor Ethereum juist weer zijn gaan klimmen.

Het lijkt erop dat de markt voorlopig even zijn winsten pakt op Solana en nu de aandacht verlegt naar andere projecten, zoals Ethereum, maar ook een BNB dat nu weer wat beter presteert.

Over de gehele week gemeten scoorde Ethereum een stijging van 4,09 procent; waarmee het een stuk beter presteerde dan Bitcoin. De grootste munt van de markt moet het namelijk doen met een daling van 3,29 procent.

The post Solana verliest momentum en plek 4 aan BNB appeared first on BLOX | Nieuws.