De cryptomarkt schrok zich kapot toen bekend werd dat de failliete cryptobeurs FTX toestemming kreeg om hun enorme voorraad Solana te verkopen. Dat nieuws was natuurlijk ontzettend bearish voor iedereen met SOL in bezit.

FTX had maar liefst 20% van alle SOL-munten in bezit, ter waarde van ruim 10 miljard dollar. De vrees was dat een grote uitverkoop de koers van Solana zou kunnen laten instorten.

FTX heeft al 30 miljoen Solana vekrocht

Maar gelukkig viel het mee. Hoewel iedereen het ergste vreesde, heeft FTX op de achtergrond al een groot deel van hun Solana verkocht. De markt heeft eigenlijk helemaal geen grote daling meegemaakt hierdoor.

Volgens Bloomberg verkocht de beurs 30 miljoen van hun vastgezette SOL-munten. Ze kregen hier maar 64 dollar per stuk voor, waardoor ze in totaal meer dan 2 miljard dollar ophaalden.

Waarom zo goedkoop?

De korting van 62% kwam doordat de munten vastzaten via staking, wat betekent dat het nog een tijd duurt voordat ze verkocht konden worden. Volgens officiële documenten worden de vastgezette Solana van FTX pas geleidelijk vrijgegeven tot januari 2028.

De verkoop van FTX komt zes maanden nadat ze toestemming kregen van de rechter. De vertraging kwam door toegenomen interesse van professionele beleggers, met name Galaxy Trading, een onderdeel van Galaxy Digital. Zij richtten een fonds op van maar liefst 620 miljoen dollar om de Solana van FTX op te kopen.

Solana, Bitcoin en Ethereum in bezit

Op het moment van schrijven heeft FTX nog steeds 41 miljoen Solana-munten in het stakingsprotocol. Deze hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 7,5 miljard dollar. De huidige koers van Solana is 180 dollar (166 euro).

Sinds de ineenstorting van FTX in november 2022 vechten investeerders en instellingen om een graantje mee te pikken van hun SOL-voorraad. Solana vormt het grootste deel van FTX’s digitale tegoeden, gevolgd door Bitcoin, Ether en Aptos.

The post Solana verkocht tegen 62% lagere koers, FTX haalt 2 miljard USD op appeared first on BLOX | Nieuws.