De prijs van Solana heeft een opmerkelijke stijging doorgemaakt, die de afgelopen week met een indrukwekkende 44% is gestegen en een nieuw hoogtepunt voor het jaar 2023 heeft bereikt, met een waarde van ongeveer 54 euro.

Deze prestatie markeert Solana’s sterkste wekelijkse stijging sinds januari van dit jaar.

3 belangrijke factoren

Verschillende factoren hebben bijgedragen aan deze stijging: als eerste natuurlijk de brede, opwaartse trend in de crypto markt, de tweede reden is dat er veel opwinding is rond Bitcoin ETF’s en als laatste dwingt de macro-economie investeerders naar risicovollere beleggingen.

Maar dit zijn redenen die je op elke stijgende coin kan plakken. Wat de stijging nog opmerkelijker maakt, is dat deze samenvalt met enorm veel koopdruk.

Verkoopdruk Solana door FTX valt mee

In de afgelopen twee weken wordt namelijk elke dag tussen de 250 duizend en 750 duizend SOL-tokens verkocht uit de faillissementsboedel van FTX. Deze verkoopactiviteit volgt op de goedkeuring door de Delaware Bankruptcy Court in september 2023 om 55,75 miljoen SOL-tokens te verkopen.

Aanvankelijk maakten beleggers zich zorgen om deze verkopen, maar de impact bleef beperkt. Dat komt doordat sommige tokens onvoorwaardelijk vergrendeld waren, en dat er een verkooplimiet was van 100 miljoen per week. Dit heeft het sentiment onder beleggers verschoven van angst naar enthousiasme.

solana koers

Het positieve momentum in Solana komt ook tot uiting in de op Solana gerichte fondsen, die dienen als indicator voor institutionele interesse in de SOL-markt.

Fondsen en open rente

Volgens CoinShares hebben deze fondsen in de week die eindigde op 3 november een instroom van in totaal 10,80 miljoen dollar gekend.

De open rente van Solana in futures is ook gestegen naar ongeveer 772 miljoen dollar op 11 november, het hoogste niveau sinds november 2021, toen SOL zijn hoogste waarde ooit bereikte. Deze stijging van de open rente duidt op een verhoogde belangstelling en mogelijk een grotere liquiditeit op de markt.

Bovendien valt de toenemende open belangstelling van Solana samen met een stijging van de financieringstarieven, wat wijst op een voorkeur voor longposities met hefboomwerking onder beleggers.

Samenvattend kunnen we stellen dat de recente koerswinsten van Solana deel uitmaken van een grotere bullish breakout-beweging. En als de algehele cryptomarkt zich opwaarts blijft bewegen, is er geen reden te bedenken waarom Solana niet mee stijgt.

The post Solana stijgt naar hoogste waarde van 2023, zit er meer in het vat? appeared first on BLOX | Nieuws.