Een paar dagen geleden schreef ik dat ik spijt had dat ik een jaar geleden geen Solana had gekocht. Heb ik inmiddels SOL toegevoegd aan mijn BLOX-kluis? Nee, natuurlijk heb ik niet naar mezelf geluisterd

In de tijd dat ik geen Solana in mijn BLOX-kluis heb, is de munt weer tientallen procenten gestegen, meer dan 100 euro waard geworden en heeft SOL zelfs Binance coin ingehaald.

Solana haalt Binance in

De huidige koerswaarde van Solana is € 102,21. Dat komt door een stijging van bijna 17%. De marketcap van alle Solana bij elkaar is € 36,5 miljard. Sinds het begin van 2023 is Solana 1056% gestegen.

Door deze stijging is de marketcap van Solana hoger dan die van Binance. Op dit moment hoeft SOL alleen Bitcoin, Ethereum en Tether voor zich te dulden.

solana koers blox

Memecoins zoals BONK

De recente stijging lijkt aangewakkerd te zijn door de mememunt Bonk. Dit is weer een crypto met een hondenthema, die eind november een verbazingwekkende sprong maakte. Bonk leeft op de blockchain van Solana dus als er in Bonk gehandeld wordt, dan is dat ook goed voor SOL.

De koers van SOL is enorm gestegen, tot een niveau dat niet meer is gezien sinds de avond voordat Terra in mei 2022 instortte. Dit valt dus samen met een toename van de populariteit van meme-munten, die steeds vaker op het Solana-netwerk worden gelanceerd.

Grote bedragen, grote aantallen

DefiLlama meldt dat de handelsvolumes van gedecentraliseerde beurzen op het Solana-netwerk dicht in de buurt komen van de handelsvolumes van Uniswap, een andere populaire gedecentraliseerde beurs.

De handelsvolumes op Solana bedragen momenteel ongeveer $ 1 miljard per dag, terwijl de handelsvolumes op Uniswap ongeveer $ 5 miljard per dag bedragen. Oké, dicht in de buurt is een breed begrip.

Dit zien we ook terug naar de activiteit op de blockchain van Solana. Het dagelijkse aantal actieve adressen op Solana bereikte op 18 december het hoogste punt van het jaar tot nu toe, met 1,26 miljoen adressen.

The post Solana stijgt meer dan 1000% en gaat dwars door € 100 appeared first on BLOX | Nieuws.