Solana is eindelijk weer meer dan 40 euro waard na de 7% stijging van vandaag. Hiermee lijkt de crypto weer helemaal terug te zijn. Nadat FTX viel en SOL mee de afgrond insleepte, leek het lange tijd over en uit voor de cryptomunt. In december daalde de koers zelfs nog naar 9 euro.

Wat is er aan de hand, en is Solana echt terug?

Kan Solana 2023 winnen?

Volgens CoinCodex is de munt sinds 1 januari met meer dan 340% in waarde gestegen, waardoor het de grootste winnaar is van de top 25 grootste cryptocurrency’s. Ter vergelijking, Bitcoin heeft het ook goed gedaan, maar is ‘maar’ met 114% gestegen,

Hieronder de koersgrafiek van Solana van de afgelopen 12 maanden. Een jaar geleden had de coin te maken met een diep dal. Achteraf gezien natuurlijk een perfect koopmoment.

solana koers 2023

Dat dal werd veroorzaakt door de associatie met de ingestorte FTX crypto-exchange en de strafrechtelijk veroordeelde oprichter Sam Bankman-Fried.

Sam Bankman-Fried was een prominente supporter van de crypto en zijn bedrijf investeerde in tal van Solana-gerelateerde projecten. FTX lanceerde een marktplaats voor NFT’s en hielp bij Serum, dat op een gegeven moment werd beschouwd als een fundament van de Solana DeFi-ruimte.

Visa en Shopify zijn partners

Solana wordt beschouwd als een concurrent van Ethereum en wil het go-to-netwerk zijn voor on-chain-applicaties en -ervaringen. Beide netwerken hebben hun sterke en zwakke punten. Zo is Ethereum stabieler en veiliger, maar transacties op Solana zijn vele malen goedkoper en sneller. Dat is vooral handig voor leenprotocollen, games en andere toepassingen op de blockchain.

Om deze reden heeft Solana de aandacht getrokken van Visa, Shopify en ontwikkelaars die op het netwerk willen bouwen.

In augustus integreerde betalingsprotocol Solana Pay met het e-commerceplatform Shopify, waardoor verkopers stablecoin USDC via de blockchain konden accepteren.

Vervolgens maakte Visa in september bekend dat het dezelfde blockchain had gekozen vanwege zijn stablecoin-ambities. Volgens Austin Federa, hoofd strategie van de Solana Foundation, ‘bevestigt dit het belang van de ongeëvenaarde snelheid en schaalbaarheid van het netwerk.’

All time high

Kunnen deze ontwikkelingen de koers helpen om weer een nieuwe all time high te behalen? Hieronder de koers sinds de zomer van 2020 en het lijkt wel een achtbaan zo.

solana koers all time high

De crypto was in november 2021 meer dan 216 euro waard. Daar is de koers nog lang niet. Maar het laat wel zien dat deze munt alle potentie heeft, zeker in een bullmarkt.

The post Solana stijgt 340% en lijkt 2023 te winnen van Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.