De Solana Foundation heeft een opwindende ontwikkeling aangekondigd met de lancering van token uitbreidingen, een belangrijke upgrade voor de SPL-tokenstandaard. Deze innovatieve stap brengt Solana’s tokenisation naar een geheel nieuw niveau, en we zullen ontdekken wat deze upgrade inhoudt.

Een nieuw tijdperk voor Solana tokens

Solana, een blockchain-platform dat bekend staat om zijn snelle transacties en schaalbaarheid, heeft een belangrijke stap gezet in de evolutie van zijn tokenstandaard. De nieuwste versie, genaamd token uitbreidingen, is ontwikkeld in samenwerking met grote gereguleerde instellingen en maakt gebruik van een standaardinterface om te verbinden met Solana-toepassingen. Dit opent de deur naar gespecialiseerde tools en functionaliteiten op het tokenniveau.

Wat bieden de token uitbreidingen?

Deze token uitbreidingen, die al zijn geïntegreerd als onderdeel van de v.1.17-release van de Solana Labs-validatorclient, bieden een reeks verbeterde tokenmogelijkheden op Solana. Ze zijn specifiek ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van bouwers in verschillende sectoren, waaronder stablecoins, real-world assets (RWA) en betalingen.

Enkele opvallende functies zijn de mogelijkheid om transfer hooks toe te voegen, waarmee tokenuitgevers controle hebben over hoe tokens en gebruikers met elkaar omgaan. Daarnaast kunnen transferkosten worden ingesteld, wat de mogelijkheid biedt om een vergoeding te vragen telkens wanneer een token wordt overgedragen, wat langetermijninkomsten mogelijk maakt voor elk type token dat is gebouwd met token uitbreidingen.

Meer mogelijkheden en toepassingen

Naast de bovengenoemde functies omvatten de token uitbreidingen ook vertrouwelijke overdrachten, waarmee informatie zoals de bron, bestemming en het type token openbaar kan worden gedeeld, terwijl het overgedragen bedrag is versleuteld met behulp van zero-knowledge proofs. Hierdoor kunnen uitgevers nog steeds bepaalde auditrechten behouden die nodig zijn voor naleving.

Een andere interessante functie is de non-transferability, waarmee alleen de uitgever tokens naar een andere portemonnee kan overdragen. Deze functionaliteit kan worden gebruikt om gebruikers te authenticeren en uniek te identificeren.

Met momenteel meer dan een dozijn token uitbreidingen op programma niveau, biedt Solana een breed scala aan mogelijkheden voor aanvullende gebruiksscenario’s.

De toekomst van tokenisation

Deze spannende upgrade heeft al de aandacht getrokken van stablecoin-uitgevers, waarbij Paxos bijvoorbeeld permanente delegatie, metadata pointers, transfer hooks en andere functies heeft gebruikt om zijn USDP-stablecoin te lanceren.

Terwijl Solana zijn positie als een vooraanstaand blockchain-platform verstevigt, blijft het de grenzen verleggen van wat er mogelijk is op het gebied van tokenisation. Deze ontwikkelingen beloven een opwindende toekomst voor de Solana-gemeenschap en de bredere blockchain-wereld.

The post Solana (SOL) onthult baanbrekende upgrade: token uitbreidingen en meer! appeared first on BLOX | Nieuws.