De Solana koers heeft in de afgelopen paar weken een wilde rit achter de rug. Zo is de koers in slechts twee weken gedaald van $ 202,78 naar $ 124,87, om vervolgens weer te herstellen naar zijn huidige koers van $ 151,13. Investeerders en Solana liefhebbers speculeren over of dit komt vanwege de aankomende Bitcoin halving of spanningen in het Midden Oosten.

Een expert van InvestAnswers, James, is echter positief over de Solana koers. Hij deelt in een exclusief interview zijn optimistische blik op de toekomst van Solana, die hij ondersteunt met een diepgaande analyse.

Expert is bullish over de Solana koers

James verwacht namelijk dat Solana een koers van $ 360 per token zou kunnen bereiken. Hierbij noemt hij de indrukwekkende prestaties van Solana in de afgelopen weken en veelbelovende nieuwe functies zoals het Fire Dancer protocol.

Ook richt hij zich op verschillende indrukwekkende statistieken van Solana, zoals het grote gebruikersbestand en hoge aantal transacties. Solana heeft bijvoorbeeld 4x zo veel actieve gebruikers als Ethereum en meer ontwikkelaars gebruiken Solana als thuisbasis.

Dit benadrukt de groeiende invloed van Solana en zijn mogelijkheid om te concurreren in de crypto sector. Ook Solana heeft echter zijn problemen. Zo zijn er zorgen rondom de centralisatie en netwerkproblemen hier en daar.

Toch gelooft hij dat de technologie van Solana en zijn groeiplannen deze uitdagingen zal overkomen. Met de voortdurende verbeteringen wil Solana zijn concurrenten voor blijven.

Als top blockchain platform dat schaalbaarheid en hoge transactiesnelheden biedt, is Solana cruciaal voor de toekomst van digitale transacties. Zijn veelzijdigheid en vermogen om grootschalige transacties te verwerken, maken het een belangrijke speler in de crypto sector.

$SOL koers verwachting: Waarom zakt Solana?

De koers van Solana is afgelopen weekend significant gedaald. Zo daalde het onder de ondersteuningsniveaus bij $ 180 en $ 160, waarbij $SOL zelfs een tijd onder de $ 150 is gedaald naar een dieptepunt van $ 123.

Na dit dieptepunt verschenen de bulls echter, en is Solana weer gestegen naar zijn huidige waarde van $ 151,56. Dit representeert een stijging van 8,87% in de afgelopen 24 uur, hoewel de koers nog steeds met 16,26% is gedaald in een week.

De Solana koers zakt mede door de teleurstellende prestaties van de SPL-tokens. Ook heeft Solana lage opbrengsten vergeleken met andere blockchains zoals Ethereum. Vanwege de relatief lage transactiekosten blijft de opbrengst ondanks het hoge aantal transacties toch lager dan op Ethereum en Uniswap. Daarnaast zijn de prominente meme coins op Solana, zoals DogWifHat ($WIF), ook gedaald met 20%.

Solana koers / Bron: TradingView

De belangrijkste ondersteuningsniveaus van de Solana koers liggen op de $ 150, $ 140 en $ 132. De weerstandsniveaus liggen echter op de $ 160 en $ 182. Als Solana er niet in slaagt om boven de weerstand bij $ 160 te stijgen, dan kan dit de volgende daling starten.

Op het moment laat de Solana koers echter bullish tekens zien. Zo komt de Relative Strength Index (RSI) terug van een dieptepunt onder de 20 naar zijn huidige waarde van 53. Verder geeft de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op dit moment een bullish teken.

Met de solide fundamenten die Solana bezit is het dus slechts een kwestie van tijd voordat $SOL weer zal stijgen.

Altcoins voor een bullish Solana

Gezien Solana in de toekomst weer zou kunnen stijgen, zijn investeerders continu op zoek naar de beste altcoins. Hieronder noemen we twee altcoins die zullen profiteren van een stijgende Solana koers.

Dogeverse – Meme coin op verschillende blockchains

Dogeverse ($DOGEVERSE) is een gloednieuwe meme coin met het Doge-thema dat over meerdere blockchains beschikbaar zal zijn. Hiermee haalt Cosmo, de mascotte van de Dogeverse, het beste uit alle blockchains, terwijl het de nadelen weet te vermijden. De meme coin zal beschikbaar zijn op de blockchains van Solana, Ethereum, Avalanche, Base, BNB en Polygon.

Dogeverse Solana altcoin

Naast de virale potentie van $DOGEVERSE kunnen gebruikers ook passief inkomen verdienen via staking. Het project biedt op dit moment een jaarlijks rendement van 211%. In totaal zal het project 200 miljard $DOGEVERSE tokens bevatten.

Van dit totaalaanbod wordt 30% beschikbaar gesteld tijdens de presale. Gebruikers kunnen op dit moment tokens kopen voor slechts $0,000295 per stuk. Wees er snel bij om tokens tegen een zo laag mogelijke prijs aan te schaffen. $DOGEVERSE zou namelijk enorm kunnen stijgen bij een bullish Solana.

 

Slothana – De volgende grote Solana airdrop

Met Slothana ($SLOTH) kun je deelnemen aan de volgende grote crypto airdrop op Solana. In tegenstelling tot een presale of DEX lancering werkt Slothana met een send-to-wallet airdrop systeem. Hierbij kunnen gebruikers 1 SOL sturen naar een wallet adres dat is gekoppeld aan Slothana om uiteindelijk 10.000 $SLOTH tokens te ontvangen.

Slothana Solana altcoin

Het project heeft op deze manier al meer dan $ 10 miljoen opgehaald, waardoor het één van de succesvolste airdrop crypto van 2024 is. Houdt rekening met de huidige Solana koers om $SLOTH tokens tegen een zo laag mogelijke prijs aan te schaffen.

Over minder dan twee weken zullen de $SLOTH tokens worden geairdropt naar je wallet. Gebruikers zullen vervolgens $SLOTH kunnen traden op verschillende exchanges of met andere gebruikers. De Slothana koers verwachting is extreem bullish, dus aarzel niet om te profiteren van dit unieke concept.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Solana pumpt & dumpt: SOL koers tuimelt, test $160 resistance level – Waarom zakt Solana? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.