Solana Labs-oprichter Anatoly Yakovenko heeft laten weten dat hij niet onder de indruk is van de toenemende concurrentie in het blockchain-landschap. Hij houdt dan ook het volste vertrouwen in zijn Solana-blockchain, zo laat hij weten tegenover CoinDesk.

‘Behoorlijke voorsprong’

Met ten minste zes nieuwe blockchain-netwerken die binnenkort worden gelanceerd en meer dan 50 actieve Layer 1-mainnets, zijn recentelijk ook nieuwe projecten zoals Scroll, Base en Linea populair geworden bij ontwikkelaars. Deze projecten hebben voldoende kapitaal om ontwikkeling en marketing te financieren. Dit dit kan het marktaandeel van bestaande netwerken zoals Solana in gevaar brengen.

Ondanks de gedaalde koers en toegenomen concurrentie blijft Yakovenko vertrouwen hebben in de technische sterktes van Solana. ‘Geen van hen is zo snel als Solana, doet zoveel transacties als Solana of draait zoveel nodes als Solana. Ik denk dat we nog steeds een behoorlijke voorsprong hebben op het gebied van technologie. Je hebt gezien dat bedrijven zoals Helium zijn verhuisd van hun eigen laag 1-netwerk waar ze aan werkten, en zij stemden ermee in om ook naar Solana te verhuizen.’

FTX

De val van FTX, een prominente crypto-exchange die op Solana gebouwd was, heeft volgens Yakovenko weinig tot geen schade toegebracht aan het Solana-ecosysteem. Hoewel FTX-oprichter Sam Bankman-Fried een uitgesproken voorstander was van Solana en zijn steun voor het netwerk toonde via tokenlijsten, investeringen en promoties, hadden ontwikkelaars volgens Yakovenko weinig met FTX te maken. ‘En dat zag je in de afgelopen hackathon. Tijdens die hackathon hadden we meer dan 800 projecten ingediend. Dat was onze grootste hackathon ooit. En dat gebeurde eigenlijk twee maanden nadat de FTX instortte.’

Yakovenko blijft dus optimistisch over de toekomst van Solana en gelooft dat het platform een ​​belangrijke speler in de blockchain-ruimte zal blijven. Hij is ervan overtuigd dat de technische voordelen van Solana de concurrentie zullen overtreffen en blijft vertrouwen houden in het potentieel van zijn platform om een breed scala aan toepassingen te ondersteunen.

The post Solana-oprichter vol vertrouwen: ‘Hebben nog steeds behoorlijke voorsprong op gebied van technologie’ appeared first on BLOX | Nieuws.