Sinds oktober 2023 is er een opmerkelijke stijging te zien in het verkoopvolume van NFT’s op Solana. Terwijl de maandelijkse verkoopcijfers tussen juli 2023 en oktober 2023 moeite hadden om boven de $40 miljoen uit te komen, begonnen de zaken te veranderen naarmate de markt zich ontwikkelde. 

In november 2023 steeg het verkoopvolume van Solana NFT’s met maar liefst 192%, met een record van ongeveer $82 miljoen aan maandelijkse verkopen. Deze groei zette zich voort in december 2023, toen de NFT-verkopen een hoogtepunt bereikten met een totaal van ongeveer $365 miljoen. Dit markeerde het op één na hoogste maandelijkse verkoopvolume, vlak achter het record van $373 miljoen in oktober 2021.

Voortzetting van momentum

Ondanks een kleine vertraging in januari bleef het verkoopvolume van Solana NFT’s, met meer dan $239 miljoen aan verkopen gedurende die maand, enorm groot. Momenteel staat het maandelijkse verkoopvolume voor februari op $161 miljoen. Deze sterke prestaties in de afgelopen maanden hebben ertoe geleid dat Solana NFT’s een indrukwekkend totaal verkoopvolume van ruim $1 miljard hebben behaald in de afgelopen negen maanden.

Prijsactie en invloed op de markt 

Opvallend is dat de stijging in NFT-verkopen op Solana samenviel met een bullish prijsactie van het SOL-token in december 2023. Op 26 december bereikte het SOL-token een hoogtepunt van $121,45, met een handelsvolume van $5,7 miljard. Deze synchroniciteit tussen de stijging in NFT-verkopen en de prijsactie van het SOL-token benadrukt de groeiende invloed van Solana op de markt voor digitale activa.

The post Solana NFTs hebben explosieve groei met $5 miljard aan totaal verkoopvolume appeared first on BLOX | Nieuws.