In een vorig artikel noemden we Solana heel voorzichtig de winnaar van 2023. Sindsdien is de koers verder aan het stijgen, vandaag is er zelfs weer 7% bijgekomen. Dat is ontzettend knap, want er is namelijk één belangrijke partij die juist heel veel SOL probeert te lozen.

FTX verkoopt elke week 100 miljoen

Elke week verkoopt FTX, de gevallen beurs van Sam Bankman-Fried, voor 100 miljoen dollar aan Solana. Normaal gesproken zorgt zo’n bedrag voor enorm veel neerwaartse druk waardoor de koers zou moeten dalen. Maar de markt absorbeert die SOL als een hongerige stier. In plaats van dat de koers daalt, lijkt Solana juist de weg naar boven gevonden te hebben.

Zoals analist Bluntz de situatie treffend beschreef, is de veerkracht van SOL tijdens de FTX-dump indrukwekkend. De analist is ontzettend bullish:

‘Als deze verkoper eenmaal weg is, kan ik me alleen maar voorstellen hoe hard het gaat pompen.’

Het is geen verkeerd argument. Op het moment dat de verkoopdruk wegvalt, komt er schaarste op de markt en in theorie zou de koers dan moeten stijgen.

Solana koers schiet omhoog

De actuele waarde van Solana vandaag is  51,10 euro. De afgelopen 24 uur is de koers gestegen met 5,05 euro een stijging van 9,66%. Dat zie je ook terug in de grafiek hieronder.

solana koers

De hoeveelheid Solana in omloop is op dit moment 421.017.562,412 met een gezamenlijke marktwaarde van bijna 18 miljard euro.

Losweken van FTX

Sinds 1 januari is de koers van Solana met 458% gestegen, de munt moest namelijk van ver komen en een diep dal overwinnen.

Dat dal werd veroorzaakt door de associatie met het ingestorte FTX, de crypto-exchange van de strafrechtelijk veroordeelde oprichter Sam Bankman-Fried.

Sam Bankman-Fried was een prominente supporter van SOL en zijn bedrijf investeerde in tal van Solana-gerelateerde projecten. FTX lanceerde een marktplaats voor NFT’s en hielp bij Serum, dat op een gegeven moment werd beschouwd als een fundament van de Solana DeFi-ruimte.

Met de huidige stijging laat Solana zien dat ze helemaal niet afhankelijk zijn van FTX.

The post Solana koers blijft stijgen, dit is waarom je nog op tijd bent appeared first on BLOX | Nieuws.