De blockchain van Solana heeft de potentie om net zo groot te worden als Apple, maar dan in crypto. Dat zegt een van de oprichters van Solana. Hij zegt dat Solana, net als Apple, een sterke focus heeft op gebruikservaring.

Solana en Apple draaien om eenvoud

Tijdens een recent interview met TechCrunch maakte Raj Gokal een vergelijking tussen Solana en Apple. Hij legt de nadruk wat Solana geleerd heeft van de iPhone-fabrikant, namelijk alles op alles zetten om elke interactie zo eenvoudig mogelijk te maken.

‘Solana heeft het potentieel om de Apple van crypto te worden,’ zei Gokal tijdens het interview, terwijl hij wees op het feit dat Apple bijna een decennium heeft gewerkt aan de latentie van aanraakschermen om de iPhone mogelijk te maken, ‘en het vvoelt nu gewoon als magie.’

Perfectie van eenvoud

Hij legde verder uit dat hoewel er verschillende componenten moesten worden ontwikkeld om de iPhone tot stand te brengen, inclusief de App Store en het app-ecosysteem, alles voortkwam uit een standvastige toewijding aan het perfectioneren van een eenvoudige interactie.

De mede-oprichter van Solana verwoordde de visie om een op blockchain gebaseerd netwerk te creëren dat de naadloze ervaring van het reguliere internet weerspiegelt, behalve op het gebied van finance. ‘Dit moet een geheel nieuw financieel internet worden,’ aldus Gokal.

Telefoon Solana concurreert met Apple

Om hun ambitie van een gebruikersgerichte en naadloze web3-ervaring te realiseren, onthulde Solana in april Saga, een Android-smartphone die speciaal is afgestemd op blockchain-applicaties.

Saga omvat de Solana gedecentraliseerde app (dApp) Store en beschikt over Seed Vault, een wallet waarmee je je eigen private keys kan bewaren. Hiervoor wordt niet alleen ryptografische codering gebruikt, maar ook biometrische authenticatie.

Solana, een layer-1 blockchain die in 2020 werd gelanceerd, is een van de grootste blockchains waarop ontwikkelaars bouwen. Exclusief stablecoins, is Solana de achtste grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie met ongeveer 7,9 miljard euro volgens onze koerspagina van Solana.

The post ‘Solana heeft potentie om Apple van crypto te worden’ appeared first on BLOX | Nieuws.