Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgelopen week frontaal de aanval opende op een grote groep cryptocurrency’s. Onder andere Solana (SOL) kreeg het stempel van effect en als gevolg daarvan donderde de koers naar beneden.

Nu slaat de Solana Foundation terug naar de SEC door te stellen dat hun token helemaal niet als effect kwalificeert.

De strijd kan beginnen

We hebben te maken met een kleine déjà vu, omdat we eenzelfde proces eerder zagen tussen Ripple en de SEC. In december 2020 begon de toezichthouder van de Verenigde Staten een rechtszaak tegen Ripple, omdat het van mening was dat de XRP token ook als effect kwalificeerde. Die zaak loopt nu langzaam op zijn einde, maar duidelijkheid over de uitkomst is er nog niet.

De Solana Foundation reageerde op 10 juni officieel op de aantijgingen, door te stellen dat het verrast is over het label dat de SEC nu op hun token plakt. “De Solana Foundation is het niet eens met de karakterisering van SOL als een effect. We zijn bereid om in gesprek te gaan met beleidsmakers als constructieve partners op het gebied van regulering om duidelijkheid te scheppen over deze kwesties voor duizenden ondernemers in de Verenigde Staten”, aldus de Solana Foundation.

Uit de reactie van de Solana Foundation blijkt vooral dat ze geen zin hebben in een gevecht met de SEC, maar juist in gesprek willen. Dat zou voor de gehele markt een veel betere uitkomst zijn, omdat een rechtszaak voor veel investeerders een hoop onzekerheid met zich meebrengt.

Wat dat betreft is de manier van werken van de SEC ook heel controversieel, omdat zij er in principe zijn om investeerders te beschermen. De acties die ze nu ondernemen brengen investeerders juist in de problemen en zorgen voor een hoop onzekerheid.

Reactie van de token

Het lijkt erop dat het gros van de ellende voorlopig voorbij is voor Solana. Op zaterdag 10 juni bereikte het project een voorlopige bodem van ongeveer 13 dollar en inmiddels staat de koers weer op 15,20 dollar. Daarmee is de koers weer enigszins hersteld, maar voor het begin van afgelopen week handelde het project nog op meer dan 22 dollar per token.

Voor de industrie is het nu vooral een kwestie van afwachten hoe de situatie zich verder ontwikkeld. Er heerst momenteel vooral veel onzekerheid en de enige veilige plek lijkt wat deze kwestie betreft Bitcoin.

Ook over Ethereum zijn er nog altijd twijfels over de ultieme kwalificatie van de token. Bitcoin kwalificeert vrijwel zeker niet als effect, maar de manier waarop Ethereum op de markt is gebracht in 2015 verschilt niet veel met die van Solana of andere tokens die momenteel in de problemen zitten als gevolg van de rechtszaken van de SEC.

The post Solana Foundation slaat terug naar de SEC appeared first on BLOX | Nieuws.