Een nieuwe ontwikkeling in de wereld van gedecentraliseerde applicaties (DApps) belooft Ethereum-ontwikkelaars te verrassen. Solana, het blockchain-netwerk met hoge prestaties, heeft de integratie van Neon EVM geïntroduceerd, zo valt onder meer te lezen op Crypto News. Deze Ethereum Virtual Machine op Solana stelt ontwikkelaars in staat om Ethereum DApps te bouwen bovenop het Solana blockchain-platform. Met Neon EVM wordt de kloof tussen Ethereum en Solana’s rekenmodellen overbrugd, waardoor Ethereum DApps kunnen profiteren van de efficiëntie en technische mogelijkheden van Solana voor transactieafwikkelingen.

Neon EVM: een toegangspoort voor Ethereum DApps op Solana

Traditioneel maakten EVM DApps gebruik van rollups of sidechains als laag 2-oplossingen om kosteneffectiviteit te waarborgen. Met de introductie van Neon EVM op Solana hebben ontwikkelaars nu een alternatieve oplossing die de complexiteit van laag 2-oplossingen vermijdt. Waar Ethereum’s gemiddelde transactiekosten rond de $2 liggen en laag 2-oplossingen besparingen van 4-20 keer bieden met transactiekosten variërend van $0.5 tot $0.1, blinkt Solana uit met een opvallend lage gemiddelde transactievergoeding van slechts 0.00001 SOL (~$0.0002) per transactie. Dit vertegenwoordigt een enorme kostenverlaging van maar liefst 10.000 keer.

Neon EVM behaalt succesvolle Devnet-tests voorafgaand aan Mainnet-lancering

Neon EVM heeft met succes initiële Devnet-tests doorstaan, waarbij de real-world effectiviteit van het protocol bevestigd is. Marina Guryeva, de directeur van Neon Foundation, uitte haar opwinding over de aankomende lancering op Solana Mainnet. Zodra de tests in productie herhaald worden, zullen de resultaten gebaseerd op real-world data gepresenteerd worden, wat de potentie van Neon EVM en de integratie met Solana verder versterkt.

NEON DAO: Vormgeven aan de toekomst van Neon EVM

Tegelijk met de lancering is de NEON Decentralized Autonomous Organization (DAO) opgericht, een gemeenschap die een cruciale rol zal spelen bij het vormgeven van de toekomstige koers van Neon EVM. Deze integratie van Neon EVM met Solana betekent een belangrijke ontwikkeling voor zowel het Ethereum- als het Solana-ecosysteem. Ethereum-ontwikkelaars kunnen nu profiteren van Solana’s high-performance infrastructuur zonder afbreuk te doen aan de vertrouwde Ethereum DApp-omgeving. Deze integratie opent deuren naar nieuwe mogelijkheden en stelt ontwikkelaars in staat om efficiëntere en kosteneffectievere DApps te creëren, terwijl de algehele capaciteiten van de gedecentraliseerde applicatieruimte worden uitgebreid.

The post Solana en Neon EVM openen nieuwe deuren voor Ethereum-ontwikkelaars appeared first on BLOX | Nieuws.