Recente berichtgeving van Dan Smith wijst erop dat de Solana (SOL) blockchain te kampen heeft met een flink probleem van spamtransacties. In een reeks berichten op X legde de crypto-enthousiast uit hoe spammers het aantal mislukte transacties op het blockchain-netwerk opdrijven.

Spam overbelast het netwerk

Smith deelde dat een gemiddelde “echte gebruiker” van de Solana blockchain minder dan 50 transacties per dag verzendt, met een failure rate van 8%, wat resulteert in 1 mislukte transactie op elke 10 transacties. Het bericht op X legde uit dat 97% van de adressen tot de groep van “echte gebruikers” behoren en collectief verantwoordelijk zijn voor 0.6% van het totale aantal mislukte transacties

Grote aantal spam transacties

Smith merkte op dat door het aanzienlijke aantal spamtransacties 0.1% van de adressen verantwoordelijk was voor 95% van de mislukte transacties, waarbij geconcludeerd wordt dat Solana een “overvloed aan spam” probleem heeft.

Discussie over transactiesnelheid

De discussie begon toen Arthur Hayes, mede-oprichter van de BitMEX-beurs, verklaarde dat het grote aantal meme-coins Solana heeft vernietigd. Hayes voegde eraan toe dat 75% van de transacties begon te mislukken op het blockchain-netwerk omdat investeerders deze meme-coins zwaar begonnen te verhandelen, waarbij hij de transactiesnelheid van Solana als “onzin” bestempelde. 

Smith merkte op dat hoewel Solana’s transactiesnelheid vanuit een “echte gebruikers” perspectief misschien “onzin” lijkt, het cruciaal is op te merken dat ondanks het hoge percentage mislukte transacties, validators nog steeds middelen moeten gebruiken voor deze transacties, wat een sterker beeld schetst voor Solana’s transactiesnelheid vanuit technisch oogpunt.

The post Solana blockchain wordt overspoeld met spam transacties, wat nu?  appeared first on BLOX | Nieuws.