Het Helium-netwerk heeft onlangs een grote upgrade ondergaan en is gemigreerd van zijn oorspronkelijke blockchain naar de Solana-blockchain. Het cryptoproject hoopt hiermee een aantal belangrijke problemen op te lossen.

Jarenlang worstelde Helium namelijk met schaalbaarheids- en betrouwbaarheidsproblemen, waardoor de gegevensoverdracht en proof of coverage (PoC) niet helemaal lekker liepen.

Helium en proof of coverage

Bij PoC gebruiken netwerkoperators gespecialiseerde draadloze apparaten genaamd Hotspots om draadloze dekking te bieden aan IoT-apparaten. Hotspots gebruiken radiogolven om te communiceren met IoT-apparaten en andere Hotspots, en ze fungeren ook als nodes op het Helium Network.

Om deel te nemen aan het Helium Network als netwerkoperator, moet een Hotspot een reeks tests doorstaan ​​die de locatie en dekking van het apparaat verifiëren. Zodra een Hotspot is goedgekeurd, begint het een Proof of Coverage te genereren door periodiek signalen te verzenden die de locatie en de dekking verifiëren die het biedt.

Deze signalen worden vervolgens door het Helium Network gebruikt om te verifiëren dat de Hotspot de dekking biedt die het beweert te bieden.

Nodes worden beloond met HNT-cryptocurrency voor het bieden van dekking, en de hoeveelheid HNT die ze ontvangen, is evenredig met de dekking die ze bieden.

Teveel onderhoud aan blockchain Helium

Maar de laatste jaren gingen er te veel middelen naar het oplossen van problemen en onderhoud van de blockchain, waardoor de aandacht werd afgeleid van het bouwen van datanetwerken. Met de migratie naar Solana hoeven ontwikkelaars echter niet langer de blockchain te onderhouden, waardoor ze zich kunnen concentreren op het versnellen van de ontwikkeling en het gebruik van de draadloze netwerken.

De Helium migratie naar Solana is een van de grootste gedecentraliseerde netwerkovergangen in de geschiedenis. Meer dan 350.000 hotspots zijn gemigreerd en er zijn nauwelijks problemen gemeld.

Nu Helium op Solana staat, is het netwerk beter gepositioneerd om zijn missie voort te zetten: het leveren van een wereldwijd aaneengesloten gedecentraliseerd draadloos netwerk.

The post Solana blockchain heeft cryptoproject Helium binnengehaald appeared first on BLOX | Nieuws.