De bekende Amerikaanse rapper Jay-Z en het sportmerk Puma hebben een opwindende nieuwe samenwerking aangekondigd. Ze zullen gezamenlijk een serie NFT-sneakers op de markt brengen, die voorzien zullen zijn van unieke digitale eigenschappen die alleen toegankelijk zijn voor de bezitters van de bijbehorende NFT’s.

Daarnaast zullen de sneakers ook een speciale editie van Jay-Z’s muziek bevatten.

Puma en Jay-Z

Deze samenwerking tussen Jay-Z en Puma is een van de eerste grote initiatieven op het gebied van NFT’s in de sneakerwereld. Het getuigt niet alleen van de potentie van NFT’s, maar ook van de bereidheid van merken om nieuwe technologieën te omarmen en innovatief te zijn.

De NFT-sneakers, gebaseerd op de populaire RS-0 en RS-2 modellen van Puma, zullen naar verwachting later dit jaar worden uitgebracht. Het prijskaartje van deze unieke schoenen is op dit moment nog niet bekend.

Wat brengt de samenwerking tussen Jay-Z en Puma?

Enkele opvallende details van deze samenwerking:

  1. De sneakers zullen gebaseerd zijn op de populaire RS-0 en RS-2 modellen van Puma, die bekend staan om hun stijlvolle en comfortabele ontwerpen.
  2. Wat deze NFT-sneakers echt bijzonder maakt, is het feit dat ze unieke digitale eigenschappen zullen bevatten die alleen toegankelijk zijn voor de bezitters van de bijbehorende NFT’s. Dit opent de deur naar een geheel nieuwe ervaring voor sneakerliefhebbers, waarbij ze niet alleen een fysiek product bezitten, maar ook exclusieve digitale content kunnen ontgrendelen.
  3. Naast de unieke digitale eigenschappen, zullen de sneakers ook een speciale editie van Jay-Z’s muziek bevatten. Dit voegt een extra laag van exclusiviteit en artistieke waarde toe aan de schoenen.

Voor Jay-Z is dit tevens een kans om zijn merk verder te promoten en een nieuwe generatie fans aan te trekken die geïnteresseerd zijn in zowel muziek als innovatieve mode.

Ode aan hiphop mixtapes

De RS-XL Mixtape-sneakercollectie, een samenwerking tussen ontwerpers Alexander-John en Emory Jones, is een eerbetoon aan de evolutie van mixtapes, die de afgelopen vijf decennia een belangrijke rol hebben gespeeld bij het vormgeven van de hiphopbeweging.

Wat heeft dit met crypto te maken? De NFT’s worden gemaakt op de blockchain van Avalanche.

Legitimate is de technische uitvoerder van dit project. Calvin Chan, CEO van Legitimate, benadrukt het geloof van de startup in het potentieel van blockchain. Hij zegt dat dit laat zien hoe blockchain gebruikerservaringen kan verbeteren.

The post Sneaker collab van 2023? Jay-Z en Puma brengen later dit jaar nieuw album en serie sneaker NFT’s appeared first on BLOX | Nieuws.