De afgelopen jaren zag je de Adidas Samba overal. Waren het eerst de witte en zwarte varianten, nu zijn vooral de gekleurde varianten populair. Maar Adidas wil meer, en brengt nu een sneaker uit van 2.500 dollar, maar dit is niet zomaar een schoen. Dit is een Solana NFT.

Stepn x Adidas Genesis

Gisteren kondigde Stepn met bovenstaande video de lancering aan van een gezamenlijke NFT-collectie met Adidas. Stepn is een soort play to earn videogame en het plan is om Solana NFT-sneakers van Adidas te verkopen in de game.

De Stepn x Adidas Genesis Sneakers-collectie is de eerste in een reeks ‘co-branded activiteiten’ tussen de twee bedrijven.

Bewegen en verdienen

‘Deze samenwerking tussen Stepn en Adidas onderstreept hoe krachtig het is als je tegelijkertijd in zowel de virtuele als de echte wereld kunt bewegen en verdienen’, zegt Stepn CEO Shiti Manghani in een persbericht.

‘Dat zo’n fysieke en digitale (of ‘fygitale’) samenwerking tussen de meest gebruikte lifestyle-app en een mondiaal merk als Adidas nu werkelijkheid is, geeft aan in welke richting de lifestyle-beloningen gaan.’

Digitale schoenen voor 2500 dollar

De digitale schoenen zullen worden verkocht voor zo’n 10.000 GMT, dat is de crypto van Stepn. Volgens verschillende bronnen is dat omgerekend ongeveer 2500 dollar.

De eerste 200 Genesis Sneaker NFT’s zijn beschikbaar op de NFT-marktplaats MOOAR van Stepn-maker FSL en worden morgen gedropt.

Van 18 tot en met 21 april zullen nog eens 790 NFT’s worden vrijgegeven via een openbare loterij, waarbij elke 24 uur de winnaars worden getrokken. De laatste tien NFT’s zullen worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Wie koopt deze NFT’s?

Maar wat kan je met deze schoenen doen? Stepn is een app waar je punten verdient door te joggen en te rennen. Hiervoor zijn virtuele sneaker-NFT’s nodig. Sommige schoenen geven bonussen, zoals een multiplier van de verdiende punten. Het is nog niet bekend welke bonus je kan krijgen met deze Adidas sneakers.

Nu de belangrijkste vraag, wie is er zo gek (of slim) om 2500 dollar (2352 euro) te betalen voor digitale schoenen?

The post Sneaker collab: kan Solana x Adidas net zo populair worden als de Adidas Samba? appeared first on BLOX | Nieuws.