De Bitcoin koers doorbrak deze week de grens van 30.000 dollar, en dat heeft analist Willy Woo ertoe bewogen om de huidige situatie te bekijken. Hij zegt dat Bitcoin net weer begonnen is aan een ‘heraccumulatiefase’. Een heerlijk woord voor galgje, maar ook eentje die onnodig moeilijk klinkt.

Het betekent namelijk dat de bodem van de cyclus hoogstwaarschijnlijk al is bereikt en dat een instroom van ‘slim geld’ op de cryptomarkt te verwachten is.

Twee belangrijke Bitcoin grafieken

Willy Woo laat dit zien aan de hand van een reeks grafieken over Bitcoin, die de huidige toestand van de cryptomarkt laten zien. In dit artikel bekijken we er twee. Ze laten zien hoe de Bitcoin markt aan kracht wint en de regio verlaat die historisch gezien gecorreleerd is aan het einde van een bearmarkt.

Interessant is dat de relatief hoge stabiliteit van de Bitcoin koers in de afgelopen weken suggereert dat een stijging naar 40.000 dollar goed mogelijk is.

Bitcoin Macro Index

De belangrijkste grafiek waarnaar Willy Woo verwijst, is de zogenaamde Bitcoin Macro Index. De waarde van deze index is net boven de onderste blauwe lijn uitgebroken.

Dit betekent volgens Woo het begin van de heraccumulatiefase. Dit woord bekt net zo lekker als je eerste zoen achter het fietsenhok na het schoolfeest, waar je ondervond dat zware shag tussen haar tanden toch wel een dealbreaker had moeten zijn.

Terug naar Woo, hij zegt dat deze marktfase gekenmerkt wordt door een zijwaartse / licht stijgende trend met nog tal van correcties. Het duurt meestal iets meer dan een jaar en is een periode waarin ervaren investeerders (hij noemt dit ‘slim geld’) toetreden tot de cryptomarkt.

Daarnaast verwacht hij dat Bitcoin geen grote bodems zal ondervinden en stabiliseert hiermee de volatiliteit. Dit is volgens Woo de basis voor de volgende bullmarkt.

Bitcoin op korte en lange termijn

De tweede grafiek is ook interessant. Deze laat zien op welke prijs korte- en langetermijnhouders Bitcoin hebben gekocht. Wat haal je hier uit? Volgens Woo worden bodems gevormd wanneer kortetermijnhouders (recente kopers) goedkoper instappen dan langetermijnhouders.

Dat klinkt logisch natuurlijk, een bodem op de korte termijn. Maar wat je nu ziet, is dat de kortetermijnprijs boven de langetermijnprijs uitprikt, ook al is het maar een beetje. Het is juist die ommekeer die een indicatie kan zijn voor hogere prijzen.

Wat vind jij van het woord heraccumulatiefase? Hoe zouden we dit anders kunnen noemen?

The post Slimme investeerders kopen nu Bitcoin, en dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.