Een gigantische Bitcoin whale is na een slaapperiode van zes jaar (!) ontwaakt om zijn volledige voorraad van 2.995 Bitcoin met een waarde van ongeveer 82 miljoen dollar naar twee nieuwe adressen te sturen. Wat deze whale bijzonder maakt is dat hij de Bitcoin oorspronkelijk op 7 mei 2017 kocht, toen de Bitcoin koers nog maar op 459 dollar per munt stond.

Zo is de waarde van zijn investering gestegen van 1,374 miljoen dollar naar de huidige 82 miljoen dollar. Niet verkeerd voor een investeringsperiode van zes jaar.

De kracht van Bitcoin

Het is überhaupt al bijzonder om dit soort whales in actie te zien, maar het toont ook de kracht van het netwerk van Bitcoin. Voor enkele dollars aan transactiekosten is het mogelijk om gigantische kapitalen binnen 10 minuten van de ene naar de andere kant van de wereld te sturen.

Probeer zoiets maar eens te doen met goud of met fiatgeld. Als je fysiek goud naar de andere kant van de wereld wil sturen kost dat een behoorlijk kapitaal. Je geeft 82 miljoen dollar aan goud immers niet zomaar mee aan PostNL.

Ook binnen het traditionele fiatsysteem betaal je vaak een percentage over het bedrag dat je verstuurt. Stel dat we uitgaan van een percentage van 1 procent, dan was de whale in kwestie al bijna 1 miljoen dollar kwijt geweest om zijn kapitaal te verplaatsen.

Wat dat betreft is dit een mooie manier om te laten zien dat Bitcoin heel goed functioneert als store of value. Je kunt het overal ter wereld verkopen tegen relatief lage kosten. Daarnaast is het transport ook nog veel sneller dan bij goud en fiatgeld.

Meer Bitcoin whales in actie

Overigens is deze walvis niet de enige grote heer of dame die recent een gigantische hoeveelheid Bitcoin verplaatste. Een andere grote entiteit die een winterslaap van drie jaar achter de rug had, verstuurde recent ongeveer 5.000 Bitcoin (goed voor ongeveer 140 miljoen dollar) naar drie verschillende adressen.

In augustus van dit jaar werd ook nog een wallet uit het Satoshi-tijdperk geactiveerd, nadat deze voor bijna 13 jaar geen activiteit vertoonde. Vanuit deze wallet werden 1.005 Bitcoin verplaatst ter waarde van ongeveer 29,7 miljoen dollar.

Die Bitcoin zijn echt voor een prikkie gekocht destijds, aangezien Bitcoin op dit moment pas een stevige 14 jaar bestaat.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Slapende Bitcoin whale wordt na 6 jaar wakker appeared first on BLOX | Nieuws.