Shibarium, het layer-2 netwerk dat nauw verbonden is met de populaire meme-munt Shiba Inu, heeft een ongekende groei doorgemaakt sinds de recente herlancering. Maar terwijl de transactieaantallen indrukwekkend zijn, lijkt de totale waarde van vastgezette activa achter te blijven. Wat betekent dit voor de toekomst van Shibarium en Shiba Inu?

Opmerkelijke gebruikersadoptie

Sinds de aanpak van problemen rond de eerste lancering heeft Shibarium verbazingwekkende prestatiecijfers laten zien. In de eerste week na de herstart heeft het netwerk verbinding gemaakt met meer dan een miljoen wallets. Dit aantal is ondertussen opgelopen tot 1,25 miljoen. Bovendien zijn er meer dan 3 miljoen transacties uitgevoerd, een cijfer dat de populariteit van het netwerk onderstreept. Desondanks lijkt er een daling te zijn in het dagelijkse transactievolume, waarbij recente cijfers wijzen op een vermindering naar ongeveer 40.000 transacties de afgelopen dagen.

Daling in totale waarde vastgezette activa

Hoewel het transactievolume indrukwekkend is, laat de totale waarde van de op het netwerk vastgezette activa een ander verhaal zien. Na een piek van $1,27 miljoen eind augustus, toont recente data van  DeFillama een afname. Dit roept vragen op over de lange termijn potentie van Shibarium, zeker met de opkomst van nieuwe netwerken en toenemende concurrentie in de layer-2 ruimte.

Concurrentie en de toekomst van Shibarium

Met de recente opkomst van Base, gesteund door Coinbase, en de evolutie van diverse layer-1 netwerken naar layer-2, neemt de concurrentiedruk voor Shibarium toe. Desondanks lijkt de activiteit op Shibarium positief bij te dragen aan Shiba Inu, met een opvallende toename van de verbrandingsgraad van SHIB-tokens. In de afgelopen week zijn er 784 miljoen SHIB-tokens verbrand, wat wijst op een levendige community-activiteit.

Wat het team te zeggen heeft

Het team van Shiba Inu blijft optimistisch. Ze hinten naar verdere ontwikkelingen die de kracht en stabiliteit van Shibarium in de schijnwerpers zullen zetten. Wat deze ontwikkelingen precies zijn, blijft voor nu een raadsel, maar de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Conclusie

Shibarium heeft de wereld laten zien dat het snel kan groeien, maar of het deze groei vast kan houden te midden van toenemende concurrentie en veranderende marktdynamieken, blijft afwachten. Wat zeker is, is dat het succes van Shibarium directe implicaties zal hebben voor de toekomst en het nut van Shiba Inu.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Shibarium’s achtbaan: Wat zeggen cijfers over toekomst van Shiba Inu? appeared first on BLOX | Nieuws.