Op donderdag 16 februari kocht BlueWhale0073, de op 247 na grootste Ethereum-wallet, voor ruim 1,53 miljard dollar aan Shiba Inu. Die aankoop levert de whale een totaal van ongeveer 117,58 miljoen SHIB tokens op. Op het moment van schrijven is de ongelooflijke transactie een kleine 18 uur geleden voltooid.

Wie is deze whale?

De pseudonieme aard van blockchain-technologie maakt het lastig om een sticker te plakken op de identiteit van de whale in kwestie. Het is in ieder geval duidelijk dat deze rijkaard een gigantisch vertrouwen heeft in Shiba Inu, in ieder geval op de korte termijn. Anders koop je niet voor ruim anderhalf miljard dollar aan Shiba Inu tokens.

Voor de Shiba Inu koers leverde deze transactie overigens weinig op. Voor de afgelopen 24 uur staat het project namelijk op een koersdaling van 3,85 procent. Op het moment van schrijven betaal je voor een Shiba Inu token 0,00001316 dollar.

Met die koers staat het project op een totale market cap van 7,23 miljard dollar. Met zijn 1,53 miljard dollar aan Shiba Inu tokens bezit deze whale nu dus ruim 20 procent van het totaal aan SHIB dat momenteel in omloop is.

Overigens is Shiba Inu niet de grootste holding van deze whale. Volgens etherscan.io bezit BlueWhale0073 namelijk ook nog 3,5 miljard dollar aan Polygon (MATIC) en 2,86 miljard dollar aan Tether (USDT). Er is momenteel wat optimisme over Shiba Inu vanwege de aanstaande lancering van de Shibarium Beta.

Wat is Shibarium?

Shibarium is een zogenaamde Layer 2 oplossing voor Shiba Inu. Op deze tweede laag op het netwerk van de memecoin moet het straks mogelijk zijn om smart contracts te publiceren. Hiermee neemt Shiba Inu een deel van de functionaliteiten van platforms als Ethereum over. Het doel van Shibarium is om het ecosysteem van Shiba Inu verder uit te bouwen en de ontwikkeling van decentrale handelsplatformen, blockchain games en andere zaken mogelijk te maken.

Shibarium is op zichzelf geen blockchain, maar een vorm van technologie die bovenop Ethereum moet draaien. Het idee is om daarmee een groot deel van de transacties van Shiba Inu, die momenteel op Ethereum plaatsvinden, naar Shibarium toe te trekken.

Dit moet er dus onder andere voor zorgen dat het goedkoper wordt om transacties te doen met Shiba Inu en dat de technologie de transacties sneller verwerkt. Dat is een belangrijke ontwikkeling voor het project, omdat een belangrijke kritiek op Ethereum is dat het netwerk soms traag en vooral duur is om te gebruiken.

Meer dan een memecoin

Als we de meest recente blogpost van hoofd-ontwikkelaar Shytoshi Kusama van Shiba Inu mogen geloven, dan is het project veel meer dan een memecoin. “Als leider van het project […] kan ik vol vertrouwen zeggen dat de creatie van Shibarium de eerste stap is in een wereldwijde ontwikkeling die een einde maakt aan de cyclus van misbruik door de kracht van decentralisatie te omarmen”, aldus een optimistische Kusama.

Binnenkort moet de Shibarium Beta starten en kunnen we voor het eerst spelen met de tweede laag op Shiba Inu, die volgens Kusama een hoop goeds zal brengen. Dit is echter niet de eerste keer dat we dit soort teksten zien van een blockchain-project, dus laten we het eerst even rustig afwachten voordat we vol enthousiasme van onze stoelen glijden.

The post Shiba Inu whale koopt 117 miljard SHIB met een waarde van 1,53 miljard dollar appeared first on BLOX | Nieuws.