De Shiba Inu-koers maakte vandaag een flinke duik van 8%, waarbij de prijs daalde en vervolgens weer opkrabbelde. Dit gebeurde ook terwijl de bredere cryptomarkt in de afgelopen 24 uur met ongeveer 4,5% daalde. SHIB is nu in een week met ongeveer 20% gedaald en in de afgelopen 30 dagen met ruim 18%, terwijl de meme coin een winst van 85% heeft behouden in een jaar.

Meme coin markt ziet eerste daling sinds maart

De daling van SHIB komt op een moment dat het meme coin segment van de markt zijn eerste grote daling in marktkapitalisatie heeft gezien sinds maart, waarbij onder andere SHIB en Dogecoin de gevolgen dragen van het recente verlies aan vertrouwen. Echter, sommige meme coins gaan tegen de huidige trend in en tonen veelbelovende tekenen van groei, waaronder bepaalde nieuwere coins die hun pre-sales vasthouden.

SHIB in een medium-termijn downturn

SHIB bevindt zich in een medium-termijndownturn, waarbij de indicatoren vandaag zwak blijven en geen duidelijke tekenen van een aanstaand herstel laten zien. De relatieve sterkte-index is opnieuw gedaald in de afgelopen 24 uur, terwijl de 30-daagse voortschrijdende gemiddelde (oranje) ook nog steeds daalt, ondanks al aanzienlijk onder het 200-daagse gemiddelde (blauw) van de munt te liggen, wat betekent dat de coin oversold-gebied is ingegaan.

Verwachtingen en vooruitzichten

Het is echter waarschijnlijk dat SHIB binnenkort weer zal groeien, waarbij de afgelopen week of zo interessante accumulaties van minstens één whale hebben gezien. Dit suggereert dat slim geld verwacht dat SHIB zich in de nabije toekomst zal herstellen, waarbij de bredere markt waarschijnlijk zal helpen om het opnieuw op te pakken zodra er meer positiviteit terugkeert.

Invloed van Bitcoin halving

De aankomende Bitcoin halving kan aanzienlijke effecten hebben op de prijzen, hoewel we met miners die 50% van hun inkomsten inleveren, sterke verkoopacties kunnen zien terwijl ze de financiële druk doorstaan. Dit kan SHIB en andere munten op korte en middellange termijn naar beneden trekken, maar met stabiliserende volumes van Bitcoin ETF’s en rentetarieven, kan de markt mogelijk gestage winsten zien gedurende het jaar. Dit zal de Shiba Inu-prijs helpen stimuleren, waarbij SHIB een van de sterkste meme coins is qua fundamenten, dus een van de meest waarschijnlijke om te profiteren van rally’s. De munt zou tegen het einde van het jaar $0,00006 kunnen bereiken, na een mogelijke stijging richting de $0,00004 in de komende maanden.

The post Shiba Inu prijsvoorspelling: Wat brengt de toekomst voor deze meme coin? appeared first on BLOX | Nieuws.