Shiba Inu heeft een mooie mijlpaal te pakken: 25 miljoen transacties op het testnet van Shibarium. Dit wordt het eigen netwerk van Shiba Inu en moet ervoor zorgen dat het aantal transacties flink opgeschaald kunnen worden.

Op dit moment draait Shiba Inu op de blockchain van Ethereum, maar dankzij de populariteit van de munt lijkt het de ontwikkelaars beter om een eigen netwerk te draaien.

Meer dan 25 miljoen transacties

Volgens Blockscout, een blockchain-scanner, zijn er sinds maart al 25.780.900 transacties geweest op het testnet, genaamd Puppynet. Uit de gegevens blijkt ook dat er meer dan 17 miljoen unieke wallets zijn die het protocol gebruiken.

Het is snel gegaan want eind maart waren er ongeveer 1 miljoen transacties op het testnet.

Goedkoper, veiliger en beter schaalbaar

Lucie, een marketeer bij Shiba Inu, legt uit waarom Shibarium zo handig is. Het zorgt voor schaalbaarheid, kosteneffectiviteit en betere beveiliging. Dit heeft ook invloed op Bone ShibaSwap (BONE), de gasvergoedingstoken van het project.

‘Met Shibarium kunnen projecten innoveren, groeien en een gedecentraliseerd systeem creëren dat voor iedereen toegankelijk is. De lagere kosten op Shibarium kunnen Bone waardevoller maken en de vraag ernaar vergroten.’

Lucie vertelt ook over het verbrandingssysteem van Shibarium. Dit systeem vermindert het aantal SHIB-tokens, waardoor de prijs in theorie kan stijgen.

‘Shibarium heeft een mechanisme waardoor het aanbod van SHIB vermindert. Bij transacties op het netwerk wordt een deel van de vergoeding verbrand, waardoor er uiteindelijk minder SHIB-tokens zijn. Dit kan de waarde van de tokens vergroten en zorgen voor schaarste. Het verbrandingsmechanisme stimuleert ook mensen om het netwerk te gebruiken.’

Nu rest de vraag, wanneer gaat Shibarium live? De planning is om van het testnet over te stappen op het echte netwerk ergens in het 2e of 3e kwartaal van 2023. Dat tweede kwartaal is net voorbij, dus mogelijk aan het einde van de zomer.

The post Shiba Inu heeft 25 miljoen transacties aangetikt op het Shibarium testnet appeared first on BLOX | Nieuws.