Augustus is bijna voorbij, dat betekent niet alleen dat de scholen weer beginnen, de eerste pepernoten in de supermarkten weer te vinden zijn en dat zelfs Vitesse-fans mogen hopen op een kampioenschap. Het betekent ook dat de enige negatieve maand van Bitcoin aanbreekt.

Alleen september negatief voor Bitcoin koers

September is namelijk de enige maand die de afgelopen 10 jaar gemiddeld negatief uitpakt voor de Bitcoin koers. Gemiddeld daalt Bitcoin 5,5% in september. We kunnen nu wel heel negatief doen, maar op een gegeven moment moet je een verloren seizoen van Vitesse dalende maand zien als mooi moment om te investeren in de toekomst.

Dat zie je hieronder in de tabel. De getallen geven de procentuele verandering weer vergeleken met de vorige maand. Augustus 2023 is nog niet voorbij, maar tot nog toe lijkt de Bitcoin koers vergeleken met 1 augustus bijna 11% te zijn gedaald.

Uit de data blijkt dat de Bitcoin koers in de loop der jaren aanzienlijke schommelingen heeft ondergaan. Tijdens het jaar 2013 was er bijvoorbeeld een opmerkelijke stijging van 470,94% in november, terwijl het jaar 2018 een daling van -36,54% in november vertoonde.

Trends door de jaren heen

Over het algemeen vertoont de tabel enkele opvallende trends. Zo lijkt de Bitcoin koers in sommige jaren een patroon van hoge stijgingen en diepe dalen te volgen, terwijl in andere jaren de schommelingen minder extreem zijn. Het gemiddelde percentage van de maandelijkse veranderingen varieert ook van jaar tot jaar, met een opvallende piek in de jaren 2013, 2017 en 2021. Zie je een patroon?

Je kan eigenlijk weinig zeggen over Bitcoin op maandniveau, behalve wat de gemiddelden zijn. Maar kijken we op jaarbasis dan kan je een belangrijke conclusie trekken: de koers is in de jaren 2013, 2017 en 2021 flink gestegen. Dat zijn alle drie jaren na een halving.

Trekken we dit door, dan zou er in 2025 ook een flinke stijging moeten zijn. Want, je raadt het nooit, in 2024 vindt de volgende halving plaats.

Als we dat in een logaritmische koersgrafiek zetten, dan zou dat er zo uit kunnen zien:

voorspelling van bitcoin koers

In de grafiek hierboven zijn de stippellijnen de halvings. De grote groene vlakken laten de stijgingen zien van de jaren 2013, 2017, 2021 en 2025.

De laatste is natuurlijk speculatief en dient alleen maar als weergave van hoe het zou kunnen lopen.

The post September 2023 kan historisch gezien beste maand worden om Bitcoin in te slaan appeared first on BLOX | Nieuws.