De Amerikaanse senator Cynthia Lummis heeft zich onlangs uitgesproken ter verdediging van cryptocurrencies, waarbij ze benadrukte dat hun betrokkenheid bij illegale financiële activiteiten minimaal is.

Crypto helemaal niet voor illegale activiteiten

In tegenstelling tot beweringen dat cryptocurrencies voornamelijk worden gebruikt voor illegale transacties, benadrukte Lummis dat dergelijke activiteiten minder dan 1% van alle crypto-transacties uitmaken. Ze benadrukte dat het echte probleem ligt bij slechte actoren die in elke industrie aanwezig zijn, niet bij de cryptocurrencies zelf.

Als reactie op een artikel van Forbes dat bijna 20% van het Congres verkeerd informeerde over het gebruik van crypto door Hamas, drong Lummis aan op de creatie van een regelgevend kader in de VS. Dit kader zou toezicht houden op de crypto-industrie, waardoor deze binnen een gereguleerde omgeving in de VS kan opereren, in plaats van deze naar ongereguleerde buitenlandse markten te duwen. Deze aanpak zou helpen het misbruik van cryptocurrencies te verminderen.

Lummis wilt meer regelregving

Lummis benadrukte de noodzaak van regelgevende structuren om de crypto-industrie binnenlands te laten bloeien. Deze oproep tot regulering komt te midden van berichten dat Hamas aanzienlijke fondsen heeft geworven via cryptocurrencies. Deze berichten werden echter ontkracht door blockchain-analysebedrijf Elliptic, dat verduidelijkte dat er geen substantieel bewijs was om deze beweringen te ondersteunen. Elliptic benadrukte dat gegevens verkeerd waren geïnterpreteerd en dat het werkelijke bedrag dat door Hamas via crypto was opgehaald veel lager was dan gerapporteerd.

Ondanks de verduidelijking van Elliptic, leidden zorgen over door crypto gefinancierd terrorisme ertoe dat 100 Amerikaanse wetgevers, waaronder senator Elizabeth Warren, de regering-Biden onder druk zetten tot actie. De Amerikaanse onderminister van Financiën Wally Adeyemo erkende deze week de noodzaak van meer middelen om het illegale gebruik van cryptocurrencies te bestrijden. Hij erkende ook de toegenomen aandacht voor hun illegale financiële gebruik na aanvallen op Israël, maar gaf toe dat crypto geen belangrijke financieringsbron is voor terroristische groeperingen.


The post Senator Lummis Onthult Harde Feiten over Crypto in Illegale Financiën appeared first on Bitcoinmagazine.nl.