Cathie Wood, de flamboyante CEO van ARK Invest, zegt dat de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de komst van een Spot Bitcoin ETF in de weg zit. In een nieuw interview met crypto-influencer Natalie Brunell, stelt ARK Invest CEO Cathie Wood dat bepaalde leden van de SEC heel veel kennis over Bitcoin bezitten.

Vanwege de huidige voorzitter Gary Gensler zou er echter sprake zijn van een “verbindingsbreuk” binnen de burelen van de toezichthouder. Die verbindingsbreuk zou met name zien op de standpunten ten aanzien van Bitcoin.

Gary Gensler staat in de weg

“De SEC weet zoveel en is zo goed, dat ik geloof dat Gary Gensler degene is die in de weg staat. Ik weet het alleen niet zeker, omdat ze zoiets nooit hardop uitspreken. Van onze discussies met hen over Bitcoin weet ik alleen dat ze het echt begrijpen en ook echt de voordelen van Bitcoin zien”, aldus Wood.

Verder gelooft Wood dat de SEC zich momenteel klaarmaakt op meerdere Spot Bitcoin ETFs op hetzelfde moment op de markt toe te laten. “Waarom zou Gary Gensler wel futures, maar geen Spot Bitcoin ETFs toelaten op de markt? Voor de laatstgenoemde geldt een lager risico. Sterker nog, onze ETF zou 1 op 1 gedekt zijn met Bitcoin.

Dit zijn nogal harde uitspraken van Wood over Gensler, zeker omdat ze die uitspraken niet echt kan onderbouwen met feiten. Wel is het interessant dat ze aangeeft dat veel mensen binnen de SEC heel goed begrijpen hoe Bitcoin werkt.

Zo zie je maar dat er waarschijnlijk ook bij de toezichthouder Bitcoiners aanwezig zijn.

Kritiek op de Amerikaanse centrale bank

Overigens heeft Cathie Wood niet alleen kritiek op de SEC, de financiële toezichthouder van de Verenigde Staten, maar heeft ze ook opmerkingen over het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Volgens Wood baseert de Federal Reserve zijn beleid op indicatoren die achterlopen op de realiteit.

“Wij geloven dat deflatie de grote verrassing zal zijn volgend jaar”, aldus Cathie Wood. Preston Pysh vult in commentaar op Wood nog aan dat de Federal Reserve zijn ideeën over inflatie baseert op het achterhaalde idee dat technologische innovatie zijn deflatoire krachten lineair laat voelen; terwijl het om exponentiële deflatie gaat.

Cathie Wood voorspelt dus deflatie en dat zou het wereldwijde schuldenprobleem nog groter maken. Deflatie betekent immers dat de koopkracht van geld toeneemt en daarmee ook dat het lastiger wordt om schulden terug te balen. Inflatie zou het juist makkelijker maken om schulden terug te betalen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post ‘SEC-voorzitter Gary Gensler zit Spot Bitcoin ETF in de weg’ appeared first on BLOX | Nieuws.