Stuart Alderoty, de hoofdjurist van Ripple, doet een opmerkelijke uitspraak: de cryptowereld schudt de angst voor de SEC van zich af.

De recente verklaring van Alderoty, die onlangs werd gepubliceerd in The Wall Street Journal, komt op een moment dat de industrie worstelt met voortdurende juridische uitdagingen en regelgevingsonzekerheden.

De campagne van de SEC tegen crypto

Terwijl de wereld 2024 betreedt, gaat de campagne van de SEC om de cryptosector te reguleren zijn zevende jaar in, zonder einde in zicht. Deze reis, vaak beschreven als een “eeuwige oorlog” in regelgevende kringen, heeft de SEC zien strijden met belangrijke spelers in de cryptomarkt.

Regelgevingsbattles in een dynamische sector

Juridische experts, zoals Jan Folena van Stradley Ronon, benadrukken de onvermijdelijke lengte van deze regelgevingsgevechten, vooral in een sector zo dynamisch en ongekend als de cryptocurrency-markt. Ondanks stevige oppositie van zwaargewichten zoals Coinbase, Binance en Kraken, behoudt de SEC een formidabel trackrecord in haar handhavingsacties, waarmee ze het podium bereidt voor cruciale juridische confrontaties die de toekomst van cryptoregulering aanzienlijk kunnen vormgeven.

Crypto Outlook voor 2024

Zoals gemeld door U.Today, schetst de voorspelling van de advocaat voor 2024 een beeld van een sector die nog steeds navigeert door turbulente regelgevingswateren. Alderoty voorziet de afronding van de juridische strijd tussen Ripple en de SEC, maar waarschuwt dat een bredere regelgevingsverlichting niet mag worden verwacht.

Juridische strijd en potentiële deadlock in het congres

Hij voorziet cruciale rollen voor de rechterlijke macht bij het beperken van de reikwijdte van de SEC, mogelijk resulterend in een confrontatie voor het Supreme Court. Echter, Alderoty waarschuwt ook voor een mogelijke impasse in het Congres over cryptoregulering, waardoor Amerikaanse bedrijven zich in een potentieel kwetsbare positie bevinden.

The post SEC niet langer beangstigend, zegt topadvocaat Ripple appeared first on BLOX | Nieuws.