De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft officieel de aanvraag van BlackRock voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) geaccepteerd voor beoordeling. Deze stap suggereert dat de federale toezichthouder serieus naar de langverwachte aanvraag zal kijken. Een spot Bitcoin ETF, gebaseerd op de huidige prijs van de cryptocurrency, wordt beschouwd als de “heilige graal” voor de cryptowereld. Tot op heden heeft de SEC echter de goedkeuring van een dergelijke ETF weerstaan. De indiening van BlackRock’s aanvraag markeert een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inspanningen om een Bitcoin ETF op de markt te brengen.

BlackRock’s Bitcoin ETF-aanvraag officieel opgenomen in het beoordelingsproces

De aanvraag van BlackRock om een spot Bitcoin ETF aan te bieden, is toegevoegd aan het officiële dossier van de Securities and Exchange Commission als onderdeel van het voorgestelde regelwijzigingsproces. Dit betekent dat de federale toezichthouder de aanvraag serieus zal onderzoeken, zo valt onder meer te lezen op Decrypt.

Spot Bitcoin ETF: Een langverwachte doorbraak in de cryptowereld

Een spot Bitcoin ETF zou de waarde van Bitcoin volgen zonder dat de activa direct hoeven te worden aangehouden. Daarnaast zou het verhandelbaar zijn op een traditionele effectenbeurs. Terwijl eerder dit jaar een Bitcoin ETF gebaseerd op Bitcoin-futures met veel enthousiasme werd gelanceerd, wordt een spot ETF, die is gekoppeld aan de huidige prijs van de cryptocurrency, beschouwd als een essentiële doorbraak voor de branche.

BlackRock’s aangepaste aanvraag en toevoeging van “surveillance sharing” clausule

Toen de SEC vorige maand aangaf dat BlackRock’s aanvraag tekortschoot, diende het bedrijf een herziene aanvraag in. Hierin werd een clausule voor “surveillance sharing” toegevoegd, waarbij de Coinbase crypto exchange mogelijke illegale activiteiten zou monitoren en rapporteren. Andere belangrijke spelers, zoals Valkyrie, Fidelity en ARK Invest, hebben vervolgens hun aanvragen bijgewerkt met dezelfde bepaling.

Openbare reactieperiode en andere aanvragen

Met de opname van BlackRock’s aanvraag in de officiële kalender van de SEC, zal deze worden gepubliceerd in het Federal Register en een openbare reactieperiode van 21 dagen in gang zetten. Tegelijkertijd werden vier andere aanvragen in verband met de Cboe BZX Exchange opgenomen, waaronder de Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust en Invesco Galaxy Bitcoin ETF. Ook deze aanvragen zullen een reactieperiode van drie weken ingaan.

Conclusie

De acceptatie van BlackRock’s aanvraag voor een Bitcoin ETF door de SEC markeert een belangrijke stap in de richting van goedkeuring van een spot ETF. Dit wordt beschouwd als een langverwachte doorbraak in de cryptowereld. Met andere prominente spelers die ook aanvragen hebben ingediend, lijkt het erop dat de weg naar een Bitcoin ETF steeds dichterbij komt. De komende weken zullen cruciaal zijn, aangezien het publiek de kans krijgt om commentaar te geven op de verschillende aanvragen, terwijl de SEC grondig zal onderzoeken of deze ETF’s voldoen aan de vereisten en veiligheidsmaatregelen die nodig zijn voor goedkeuring.

The post SEC keurt BlackRock’s Bitcoin ETF-aanvraag goed appeared first on BLOX | Nieuws.