Een sensationele wending heeft plaatsgevonden in het juridische gevecht tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple Labs. De SEC heeft aangekondigd een ongebruikelijk interlocutoir beroep te willen aantekenen in haar zaak tegen Ripple Labs, waarbij de focus ligt op de classificatie van de XRP-token als effecten. Deze verrassende zet komt nadat de SEC eerder aandrong op haar standpunt dat bepaalde XRP-transacties niet als effecten moesten worden beschouwd. De ontwikkelingen zetten de zaak in een nieuwe stroomversnelling en kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de bredere cryptogemeenschap.

SEC dient beroep in

De SEC heeft haar intentie aangekondigd om een interlocutoir beroep in te dienen in haar lopende rechtszaak tegen Ripple Labs. Deze stap, die zeldzaam is in juridische geschillen, werd bevestigd toen de SEC een verzoek indiende bij rechter Analisa Torres om toestemming voor dit beroep. Als dit verzoek wordt goedgekeurd, zou het de voortgang van de rechtszaak tijdelijk opschorten, terwijl het beroepsproces wordt afgehandeld.

Onopgeloste geschillen en richtinggevende uitspraken

De kern van het geschil ligt in de vraag of de XRP-token als effecten moet worden beschouwd. Rechter Torres heeft eerder geoordeeld dat XRP niet als effecten moet worden beschouwd bij “programmatische” verkopen, terwijl institutionele verkopen voldoen aan de normen van de Howey-test. De SEC heeft echter bezwaar gemaakt tegen deze uitspraak en heeft aangegeven dat er onopgeloste kwesties zijn in hun zaak tegen Ripple. Het beroep richt zich specifiek op het oordeel van de rechter over programmatische XRP-verkopen, zo valt onder meer te lezen op Blockworks.

Potentiële impact op de cryptogemeenschap

De beslissing van de SEC om een interlocutoir beroep aan te vragen, heeft geleid tot speculatie over de bredere implicaties voor de cryptogemeenschap. Als de uitspraak van de rechter wordt herzien, kan dit niet alleen de classificatie van XRP beïnvloeden, maar ook precedenten scheppen voor de behandeling van andere cryptocurrencies als effecten. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor crypto-uitwisselingen en platforms die betrokken zijn bij vermeende ongeregistreerde effecten.

Vervolgstappen en tijdlijn

De SEC heeft voorgesteld om haar openingspleidooi in te dienen op 18 augustus, als onderdeel van een voorgestelde planning voor de zaak. Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, heeft gereageerd op de aankondiging van de SEC en benadrukte dat het recht op beroep nog niet van toepassing is. Ripple Labs zal naar verwachting volgende week reageren op het beroep van de SEC.

Juryproces en verdere beschuldigingen

Opmerkelijk is dat rechter Torres eerder op dezelfde dag heeft aangekondigd dat een deel van de zaak in het tweede kwartaal van 2024 voor een juryproces zal worden gebracht. De specifieke beschuldigingen richten zich op beweringen dat leidinggevenden Brad Garlinghouse en Christian Larsen hebben bijgedragen aan schendingen van effectenwetten met betrekking tot de XRP-token.

Conclusie

De stap van de SEC om een interlocutoir beroep aan te vragen in de Ripple-rechtszaak zorgt voor nieuwe opwinding en spanning in het langlopende geschil. Met de mogelijke impact op de bredere cryptogemeenschap en de toekomstige classificatie van cryptocurrencies, zal de uitkomst van deze zaak nauwlettend worden gevolgd door zowel crypto-enthousiastelingen als juridische waarnemers wereldwijd.

Stort nu ook je XRP gratis naar BLOX

XRP-holders opgelet! Vanaf vandaag kun je ook deze coin kosteloos naar je BLOX-kluis sturen vanaf andere platforms. Dit doe je eenvoudig, veilig en razendsnel met de gratis overstapservice van BLOX. Zo bewaar je al je coins overzichtelijk op één plek, die bovendien ook nog eens hackerproof is. Ontdek het direct!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post SEC in beroep tegen Ripple-uitpraak, wat betekent dit voor XRP? appeared first on BLOX | Nieuws.