De Securities and Exchange Commission zei dinsdag dat een onjuist bericht over de goedkeuring van spot bitcoin ETF’s het resultaat was van “ongeoorloofde toegang door een onbekende partij”. De toezichthouder gaat nu samen met de wetshandhaving dit voorval onderzoeken.

“Die ongeautoriseerde toegang is beëindigd”, zei een SEC-woordvoerder in een e-mail aan The Block. Ook Twitter zelf heeft een bericht geplaatst waarin het uitlegt wat er is gebeurd.

Verder deelt de beurswaakhond:

“De SEC zal samenwerken met wetshandhavers en onze partners binnen de overheid om de zaak te onderzoeken en passende vervolgstappen te bepalen met betrekking tot zowel de ongeoorloofde toegang als eventueel daaraan gerelateerd wangedrag.”

Gisterenavond schoot de bitcoinkoers omhoog én omlaag na een bericht op X waarin stond dat goedkeuring was verleend aan alle bitcoin ETF’s op alle geregistreerde effectenbeurzen. Dit was echter niet zo. Voorzitter Gary Gensler berichtte snel vanuit zijn persoonlijke account dat het níet het geval was.

Het leed was al geschied en tientallen miljoenen orders aan long en short posities waren al geliquideerd door de volatiliteit.

Senator Bill Hagerty plaatste niet veel later een bericht op X. Hij wil weten wat er is gebeurd:

“Net zoals de SEC verantwoording zou eisen van een beursgenoteerd bedrijf als ze zo’n kolossale fout zouden maken die de prijs doet bewegen, heeft het Congres antwoorden nodig op wat er zojuist is gebeurd. Dit is onaanvaardbaar.”

Senator Cynthia Lummis vraagt ook om uitleg:

Frauduleuze aankondigingen, zoals die op de sociale media van de SEC, kunnen de markten manipuleren. We hebben transparantie nodig over wat er is gebeurd.”


The post SEC gaat onderzoek doen na debacle over ETF-tweet appeared first on Bitcoinmagazine.nl.