De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar regelgevend optreden tegen de cryptocurrency ruimte opgevoerd door officieel een rechtszaak aan te spannen tegen de gedecentraliseerde exchange Uniswap. Deze juridische actie komt nadat de SEC op woensdag een bericht naar Uniswap stuurde, waarin het zijn intentie aangaf om juridische stappen te ondernemen tegen het DeFi-platform.

Dit nieuws veroorzaakte paniek onder sommige beleggers, waardoor de tokenprijs van Uniswap van de ene op de andere dag met meer dan 15% daalde.

Uniswap oprichter Hayden Adams reageerde op het bericht met een mix van teleurstelling en vastberadenheid. Hij verklaarde op X (Twitter) dat hij “niet verrast was, alleen teleurgesteld” en dat het platform bereid was zichzelf te verdedigen in de rechtszaal. Adams sprak zijn vertrouwen uit in de naleving van de wet door Uniswap, hoewel de SEC de DeFi-sector al geruime tijd onder de loep neemt.

De beslissing van de SEC om Uniswap aan te klagen markeert een nieuw hoofdstuk in de aanhoudende regelgevingssaga tussen de SEC en de crypto-industrie. De acties van de SEC weerspiegelen haar bredere strategie om duidelijkheid in de regelgeving te krijgen door middel van handhaving, zelfs toen ze eerder dit jaar met tegenzin Spot Bitcoin ETF’s goedkeurde.

Adams bekritiseerde de aanpak van de SEC en beschuldigde hun ervan te hebben nagelaten duidelijke en goed geïnformeerde regels op te stellen, terwijl het zich richt op legitieme platforms zoals Uniswap en Coinbase. Hij betreurde de vermeende toegeeflijkheid van het agentschap tegenover “slechte actoren” in de ruimte, zoals FTX, terwijl het de beurzen die zich wel aan de regels houden onder de loep neemt.

De juridische strijd van Uniswap met de SEC onderstreept de uitdagingen waarmee crypto platforms mee te maken hebben. Terwijl de zaak zich ontvouwt, wachten belanghebbenden in de cryptogemeenschap verdere ontwikkelingen en implicaties voor DeFi-innovatie en regelgevend toezicht.


The post SEC dient officieel een rechtszaak in tegen Uniswap Labs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.