Rapper Doja Cat’s X account werd gehackt op 8 juli, wat leidde tot de promotie van een scam token, “Doja Cat (DOJA),” waardoor beleggers meer dan $1,6 miljoen verloren.

Doja Cat’s X-account gehackt

Het X-account van Rapper Doja Cat werd op 8 juli gehackt en gebruikt om een scam token, “Doja Cat (DOJA)”, te promoten.

De post van de hacker spoorde fans aan om “DOJA te kopen of anders”, waardoor de marktwaarde van het token tijdelijk steeg voordat het crashte en resulteerde in aanzienlijke verliezen voor beleggers.

Gevolgen voor beleggers

Het token van de zwendel, “Doja Cat (DOJA)”, bereikte aanvankelijk een marktkapitalisatie van $ 1,65 miljoen, maar kelderde snel naar $ 16.820.

Deze drastische daling leidde tot een totaal verlies van meer dan $ 1,63 miljoen voor beleggers. Het gehackte account plaatste ook denigrerende berichten over collega-rapper Iggy Azalea.

De post van de hacker en onmiddellijke reactie

De gehackte post bevatte een afbeelding van Doja Cat in harnas, vergezeld van een dreigende boodschap en het Solana contractadres van de token.

Een video gepost door Daily Trends laat naar verluidt zien hoe Doja Cat betrokkenheid ontkent en fans waarschuwt dat de post is gemaakt door een bedrieger.

Reacties van beroemdheden

Iggy Azalea, die werd genoemd in de gehackte post, bevestigde dat ze wist dat de post niet van Doja Cat kwam.

Ze postte op haar eigen X-account en raadde fans aan voorzichtig te zijn en niet in de zwendel te trappen.

Prestaties token en reactie markt

Gegevens van DEXScreener onthulden dat de “Doja Cat” token een hoogste waarde van $0,001656 bereikte binnen het eerste uur na de lancering.

De waarde stortte echter snel daarna in, waardoor beleggers aanzienlijke verliezen leden. De market cap van de token daalde van $1,656 miljoen naar slechts $16.820.

Groeiende trend van Celebrity Account Hacks

Dit incident maakt deel uit van een bredere trend van hackers die social media accounts van beroemdheden misbruiken om frauduleuze cryptocurrencies te promoten.

Onlangs werd ook het X-account van actrice Sydney Sweeney gecompromitteerd om reclame te maken voor een Solana meme token met de naam “SWEENEY”.

Deze hacks onderstrepen de noodzaak van verhoogde waakzaamheid en betere beveiligingsmaatregelen voor zowel beroemdheden als cryptobeleggers.

Samenvatting

Het hacken van Doja Cat’s X-account om een oplichtingsmunt te promoten, benadrukt de voortdurende problemen van cyberbeveiliging in de cryptoruimte.

Het dient als een herinnering voor investeerders om voorzichtig te zijn en de authenticiteit van investeringsmogelijkheden te verifiëren, vooral als deze gekoppeld zijn aan high-profile endorsements.


The post Scam token op Doja Cat’s X leidt tot $1.6M verlies appeared first on Bitcoinmagazine.nl.