Er is op dit moment een conflict gaande tussen de VS en Saoedi-Arabië met betrekking tot olie. Als reactie hierop heeft het Arabische land uitgesproken dat het toe wil treden tot de BRICS (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika). Iets wat niet ten goede zou komen voor de VS.

Als reactie hierop zegt Robert Kiyosaki, de schrijver van ‘Rich Dad, Poor Dad’, dat mensen goud, zilver en Bitcoin moeten kopen. Dit omdat de dollar net zo veel waard zou worden als “toast”.

De grote vijf

De Global Times meldt dat Saoedi Arabië heeft uitgesproken dat het wil toetreden tot de BRICS. Dit wordt ook wel de “Grote Vijf” genoemd aangezien zij maar liefst 40% van de totale wereldbevolking vertegenwoordigen.

De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat het land enig geschil heeft met de VS. In oktober bleek namelijk dat OPEC+, geleid door Saoedi-Arabië, de olietoevoer met 2 miljoen vaten per dag zou verminderen. Dit zou voor de VS betekenen dat de benzineprijzen omhoog gaan in de koudste maanden van het jaar. Joe Biden, de president van de Verenigde Staten, keurde deze beslissing af en noemde die vervolgens kortzichtig.

Kiyosaki geeft antwoord

Deze beslissing wordt op zijn beurt weer ten strengste afgekeurd door Kiyosaki, die – kijkend naar zijn twitter account – nog nooit een hoge pet op heeft gehad van de president. “Doei, doei Amerikaanse dollar. Saudi-Arabië treedt officieel toe tot BRICS. De dag nadat Biden zich terugtrok uit Afghanistan begonnen Saudi’s onderhandelingen met Rusland en China.”, zo laat hij via een hakkelige tweet weten.

De Verenigde Staten zitten op dit moment in een bijzondere positie met de Amerikaanse dollar. Aangezien dit de wereldreservemunt is, kan deze indirecte invloeden uitoefenen op andere landen, en die zijn hier helemaal klaar mee. Dit zie je ook nu Saoedi-Arabië liever bij de BRICS hoort, dan dat het meer handel drijft met de VS.

De oplossing

Volgens Kiyosaki is het tijd om te investeren in grondstoffen als goud, zilver, en het schaarse Bitcoin. Dit is om jezelf te beschermen tegen een crashende economie.

Hij heeft nauwelijks vertrouwen meer in de Amerikaanse economie en voorziet op wereldwijd niveau ook niet veel goeds (en dat is zacht gezegd). Kiyosaki staat erom bekend dat hij veel onheilspellende tweets de wereld in slingert, maar op sommige vlakken had hij het al eens bij het juiste eind. Hij voorspelde zelfs een Bitcoinprijs van 20.000 dollar toen het op bijna 29.000 dollar stond.

Het is nu afwachten wat de dollar zal doen als Saoedi-Arabië echt bij BRICS zal horen. Dit zal niet veel goeds betekenen voor de Amerikaanse economie, omdat deze hier volledig buiten de boot valt.

The post Saoedi-Arabië wil bij BRICS: schrijver Rich Dad, Poor Dad geeft Bitcoin als oplossing appeared first on BLOX | Nieuws.