Als we de analisten van het on-chain analyseplatform Santiment mogen geloven, dan blijven de Spot Bitcoin ETFs in ieder geval tot de halving (20 april) op deze manier Bitcoin inkopen. Santiment constateert dat het volume van de ETFs niet vertraagd is sinds Bitcoin op 14 maart zijn all-time high van 73.800 dollar bereikte.

“De handelsactiviteit is nog altijd significant hoger dan het kantelpunt dat we in februari zagen, nadat veel individuele handelaren instapten”, aldus Santiment.

Bullish voor Bitcoin

Als Santiment gelijk krijgt, dan is dat natuurlijk bullish voor Bitcoin. Dat zou betekenen dat we in ieder geval de komende twee handelsweken nog agressieve instromen zullen zien bij de ETFs.

De Bitcoin halving, die voor 20 april op het programma staat, betekent dat de blokbeloning voor miners daalt van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok. Daarmee halveert de inflatie van Bitcoin en dat was in het verleden meer dan bullish voor de digitale munt.

Op zich is dat logisch. Nu produceren de miners nog 900 Bitcoin per dag, terwijl dat na 20 april nog maar 450 Bitcoin is. Tegen de huidige koersen gaat dat om een dagelijkse hoeveelheid kapitaal van ~31 miljoen dollar en op jaarbasis om meer dan 10 miljard dollar.

Dat zijn significante bedragen die de koers behoorlijk (positief) kunnen beïnvloeden. Om die reden lijken de ETF-investeerders volgens Santiment klaar om in ieder geval tot de halving te blijven kopen.

Miljardenvolumes voor de Spot Bitcoin ETFs

Op dagelijkse basis weten de Spot Bitcoin ETFs miljardenvolumes te draaien. “Het wordt interessant om te zien of de volumes meteen na de halving zullen dalen”, zo voegt het toe aan zijn analyse.

Lucas Kiely van Yield App suggereerde niet lang geleden nog dat de accumulatie (inkoop) van Bitcoin via de ETFs de kans op significante dalingen na de halving verkleint.

Over de gehele maand maart wisten de Spot Bitcoin ETFs een volume van 111 miljard dollar te noteren. Daar profiteerde niet alleen de Bitcoin koers van met een nieuwe all-time high, maar uiteraard ook de uitgevers van de ETFs.

BlackRock en de andere uitgevers verdienen immers op de volumes. Zodoende zullen zij zich gelukkig prijzen met hun beslissing om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen.

The post Santiment: Bitcoin ETFs blijven zeker tot de halving inkopen appeared first on BLOX | Nieuws.