Een jury heeft Sam Bankman-Fried schuldig bevonden aan alle zeven aanklachten die tegen de voormalige CEO van FTX liep. Hij riskeert een maximale gevangenisstraf van 115 jaar.

 

De 31-jarige Bankman-Fried werd onder andere veroordeeld wegens bankfraude en samenzwering om bankfraude te plegen tegen FTX-klanten en tegen kredietverstrekkers van Alameda Research. Ook werd hij aangeklaagd voor samenzwering om effectenfraude almede ook commodity-fraude te plegen tegen investeerdersin de beurs. Tot slot is hij schuldig bevonden van samenzwering om geld wit te wassen.

 

De oud-miljardair pleitte zelf onschuldig tegen aan alle aanklachten.

Proces en getuigenissen

Het proces tegen de ex-CEO begon in oktober al. Enkele (voormalig) goede vrienden en collega’s van “SBF” gaven verklaringen af over hun voormalige baas en kameraad.

 

Onder andere Caroline Ellison, de ex-vriendin van Bankman-Fried en het voormalige CEO van Alameda, en Gary Wang, mede-oprichter van FTX en tevens een jeugdvriend van Bankman-Fried, hebben hun getuigenissen afgegeven.

 

Beiden pleitten in december schuldig aan meerdere aanklachten en werkten mee als getuigen voor strafrechtelijke vervolging. Dit hielp SBF niet mee, gezien hij voet bij stand hield en onschuldig bleef pleitten.

 

De kernvraag was of Bankman-Fried met “criminele bedoelingen” handelde door geld van klanten van FTX af te pakken en het te gebruiken om van alles te financieren, waaronder politieke donaties en om verliezen bij Alameda te dekken.

 

Bankman-Fried kan in beroep gaan, en anders wacht hem een veroordeling.


The post Sam Bankman-Fried schuldig bevonden aan zeven aanklachten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.