Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang en de exacte omvang van de schade voor de crypto-industrie is nog steeds niet duidelijk. De meeste aandacht gaat vanzelfsprekend uit naar de financiële gevolgen van het fiasco maar de voormalige CEO en oprichter van het beursplatform doet op dit moment ook wenkbrauwen fronsen met een serie van vreemde tweets.

What HAPPENED

Het verhaal rondom de berichtenreeks van Sam Bankman-Fried begon op 14 november met twee aan elkaar gekoppelde tweets. “1) What” en “2) H”, vervolgens maakte de voormalig CEO hier “What HAPPENED” van. Als je niet beter zou weten, wat wij op dit moment niet doen, dan lijkt het erop dat Sam Bankman-Fried langzaam doordraait en dat hij ook niet weet wat hij met de situatie aanmoet.

In een interview met de New York Times kreeg Sam Bankman-Fried een vraag over de mysterieuze berichtenreeks. Bankman-Fried gaf in dat gesprek aan dat hij simpelweg improviseert. “Het is pure improvisatie. Uiteindelijk zal het meer dan één woord worden”, aldus een cryptische Sam Bankman-Fried.

Op de vraag waarom hij dit precies doet heeft Bankman-Fried geen duidelijk antwoord. “Ik weet het niet. Ik improviseer maar wat. Ik denk dat het tijd is”, aldus de uitleg van de gevallen CEO van FTX. Het doet bijna denken aan een scene uit een slechte film, waarin de hoofdpersoon op cryptische wijze een geheim probeert te delen met de wereld.

De speculatie is begonnen

Op Twitter begon uiteraard meteen de speculatie over wat de vreemde berichtenreeks van Sam Bankman-Fried kan betekenen. Crypto-YouTuber Stephen Findeisen had zijn oordeel meteen klaar. “Hij zit weer aan de amfetamine…”, zo refereert Findeisen naar een podcast van oktober 2020, waarin Sam Bankman-Fried deelt dat hij experimenteert met de amfetamine Adderall.

Er gaat ook een theorie rond dat Sam Bankman-Fried deze berichten deelt om te ‘faken’ dat hij het mentaal niet meer op een rijtje heeft. Dat zou in theorie een manier kunnen zijn om zichzelf in de rechtszaal te verdedigen.

We kunnen de fouten die Sam Bankman-Fried heeft gemaakt uiteraard niet goedpraten, maar het is niet niks om op jonge leeftijd een organisatie van deze omvang draaiende te houden. Dat neemt echter niet weg dat hij gegokt (en verloren) heeft met de tegoeden van mensen die hem vertrouwden.

Fraude is What HAPPENED

De berichtenreeks van Sam Bankman-Fried staat inmiddels vol met reacties van mensen die hun zegje doen over het schandaal. Macro-econoom en Bitcoin-maximalist Lyn Alden is heel duidelijk in haar reactie. “Fraude, dat is wat er ogenschijnlijk gebeurd is mijnheer”, aldus Lyn Alden in reactie op de mysterieuze berichten van Sam Bankman-Fried.

Uiteindelijk zal de waarheid naar buiten komen en zal Sam Bankman-Fried ons vast vertellen wat hij met deze berichtenreeks bedoelde. Voor nu moeten we het doen met speculatie en jammer genoeg met de ellende die het omvallen van FTX over de markt uitstrooit.

Het is te hopen dat het FTX-schandaal een les is voor de industrie en investeerders. De crypto-wereld heeft nog behoorlijke stappen te zetten om zich te bewijzen als een volwassen industrie. De komende maanden moet de focus op transparantie liggen, één van de kernwaarden waar de revolutie van Bitcoin en Satoshi Nakamoto ooit mee begon.

The post Sam Bankman-Fried maakt mensen boos na FTX drama appeared first on BLOX | Nieuws.